לפעמים הלצה מזדמנת בין חברים יכולה לרעיון מסחרי.
שני חברים בדרום ארה"ב, יהודי וגוי, שנהנים לאכול הרבה ובמיוחד ברביקיו, שוחחו תוך אכילת צלעות בקר על הכשרות של המאכלים.
הברביקיו בארה"ב הפך מזמן מסתם אכילה לטקס ולאירוע חברתי, בו כל אחד משוויץ ומתהדר באיכויות הצלייה שלו ובטעם המיוחד של הבשר הנצלה בחצרו.
הגוי שרגיל לראות יהודים משתתפים איתו בברביקיו, התפלא לשמוע כי בגלל מגבלות כשרות, יהודים רבים "מחמיצים את חווית המנגל".
החבר היהודי סיפר לו שחוץ מהבעיה של הבשר שצריך להיות כשר, יש מחסור גדול גם ברטבים איכותיים. את הבדיחה היהודית בארה"ב אומרת כי "אם אתה מחפש מנגל טוב, אל תבקש המלצות מחברים שלך ששומרים כשרות".
בעקבות שיחות כאלו ואחרות עלה בדעתם של השניים, ליצור רוטב ברביקיו איכותי וכשר, כך שיאפשר לאנשים לחוות את ההנאות של מנגל ללא כל טעם לוואי של אשמה.
השניים הרכיבו צוות של מומחים לברביקיו המורכב מיהודים, נוצרים, מוסלמים ואתאיסטים כדי ליצור את המתכון המיוחד לרוטב הטוב ביותר לברביקיו.
את התוצאה הם מכנים רוטב "היהודי הרע" על שם אימרת הכנף: "צריך להיות יהודי רע כדי שיצא לך ברביקיו טוב", כשהכוונה הייתה למוצרים לא כשרים.
"יש לנו הצלחה גדולה בקהילה היהודית, עם הרוטב החדש, אבל גם מחוצה לה", הם מספרים. "בלקוחות שלנו יש כאלה שמקפידים על כשרות, יש את אלו שעושים מנגל כל שבת, ויש גם את אלו שמוכרים חזיר, אבל כולם אוהבים את 'היהודי הרע'.
"אנחנו לא שופטים אף אחד, אנחנו רק רוצים להביא את המהות של הברביקיו של הדרום ואת האהבה לטעם הנפלא לכולם. כל מה שאתה צריך זה ראש פתוח על בטן ריקה."

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים