השר לביטחון פנים גלעד ארדן הגיע היום (חמישי), יחד עם מפקד משמר הגבול וסגן המפכ"ל, לבקר את שני לוחמי הימ"מ שנפצעו הלילה בג'נין במהלך מבצע חיסול ומעצר המחבלים שביצעו את הפיגוע בו נרצח הרב רזיאל שבח הי"ד.

"הגענו להצדיע בשם כל עם ישראל  ללוחמי הימ"מ שעושים את העבודה שלהם בצורה הכי טובה שיש בכל העולם כולו. פגשתי לוחמים גאים במה שעשו", אמר בתום ביקורו.

"מתי נחזור לימ"מ להמשיך במבצעים"

עוד הוסיף כי מדהים ומרגש לשמוע מהם על הקרב שהתנהל בשטח בעקבותיו חוסל המחבל ושהדבר שחשוב להם הוא מתי כבר יחזרו ליחידה וימשיכו להגן עלינו".

"עכברים שמסתתרים אחרי שפגעו באזרחים חפים מפשע"

"אני חושב שלוחמי הימ"מ והמודיעין של השב"כ, העבירו שוב מסר מאוד ברור לכל המרצחים הזויים – אנחנו נגיע אליהם בכל חור שבו הם יסתתרו, אמר ארדן והוסיף: " שמעתי בדרך שבתנועתו של אבו מאזן, הפת״ח, מכנים את המחבלים אריות. אז לא. מי שרוצח אזרחים ומתחבא בדירות מסתור הוא לא אריה. הוא עכבר. ולוחמינו יגיעו אל אותם עכברים בכל חור שבו הם יסתתרו ויסגרו איתם חשבון כפי שעשו הלילה לוחמי הימ״מ, אמר בסוך דבריו.

רוצחי הרב שבח חוסלו: 2 לוחמים נפצעו

במהלך הלילה פעלו לוחמי יחידת הימ"מ – היחידה המיוחדת ללוחמה בטרור של משמר הגבול במשטרת ישראל יחד עם שירות הביטחון הכללי וצה"ל לאיתור חשודים בפיגוע הירי בו נרצח ביום שלישי שעבר הרב רזיאל שבח הי"ד .

בזמן הפעילות במרחב אוגדת איו"ש נפתחה אש לעבר הכוחות אשר פעלו באיזור ג'נין, שכתוצאה מכך נהרג אחד החשודים ונוספים נעצרו. במהלך חילופי האש, נפצעו גם 2 חיילי מג"ב, האחד במצב קשה והשני במצב קל. שני הפצועים פונו לבית החולים לקבלת טיפול רפואי. בהמשך התייצב מצבו של הפצוע הקשה והוא יצא מכלל סכנה.

מפקד משמר הגבול, ניצב יעקב (קובי) שבתאי ביקר בבית החולים את הלוחמים שנפצעו. ניצב שבתאי שהגיע לחפ"ק הקדמי שנפתח, עמד מקרוב אחר ההתפתחויות המבצעיות בשטח והתרשם מפעילות כלל הכוחות. שבתאי שיבח את עמידתם האיתנה והנחושה של לוחמי הימ"מ אל מול איומי הטרור.

מהמשטרה נמסר כי "היחידות המיוחדות של משטרת ישראל, לרבות יחידת הימ"מ, יחד עם ארגוני הביטחון השונים ימשיכו לרדוף את מי שיפגע בביטחונם של אזרחי ישראל בכ