נתניהו תומך: "אונר"א צריך לעבור מהעולם"
"אני מסכים לחלוטין עם הביקורת החריפה של טראמפ על אונר"א. הארגון הזה צריך לעבור מהעולם", אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה, בעקבות עצירת הכספים של ארה"ב לסוכנות אונר"א
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הבוקר (ראשון) בפתח ישיבת הממשלה לעצירת הכספים שמעבירה ארה"ב לסוכנות האו"ם לפליטים פלסטינים אונר"א. "אני מסכים לחלוטין עם הביקורת החריפה של הנשיא טראמפ על אונר"א", אמר נתניהו. "הארגון הזה צריך לעבור מהעולם. מדובר בארגון שמנציח את בעיית הפליטים ואת נרטיב זכות השיבה, במטרה לחסל את מדינת היהודים".
נתניהו הוסיף: "זהו גוף שהוקם בנפרד לפני 70 שנה, רק לפליטים הפלסטינים, בשעה שיש את נציבות האו"ם לטיפול בבעיות יתר הפליטים בעולם. כמובן שהדבר הזה יוצר מצב שיש כבר נינים של פליטים שאינם פליטים שמטופלים על ידי אונר"א, ויעברו עוד 70 שנה ויהיו ניני-נינים, ולכן את האבסורד הזה צריך להפסיק".
"אני הצעתי הצעה פשוטה, את כספי התמיכה לאונר"א צריך להסב בהדרגה לנציבות האו"ם לפליטים, עם קריטריונים ברורים לתמיכה בפליטות אמתית ולא בפליטות פיקטיבית כפי שהדבר קורה היום תחת אונר"א", הבהיר נתניהו. "את העמדה הזאת הבאתי לתשומת ליבה של ארצות הברית. זו הדרך להעביר את אונר"א מן העולם, ולטפל בבעיות פליטות אמתית, במידה שיוותרו כאלה", דברי ראש הממשלה.
לפי כתב חדשות 10 ברק רביד, הקיצוץ במימון לאונר"א הוא סנקציה אמריקנית גם נגד הארגון שזוכה לביקורת חריפה מצד ארה"ב וישראל וגם נגד הפלסטינים בניסיון ללחוץ עליהם לחדש את שיחות השלום ולשתף פעולה עם התכנית המדינית שטראמפ מעוניין להשיק בחודשים הקרובים.
נזכיר, כי במהלך סוף השבוע פורסם כי ארצות הברית הקפיאה העברת כספים בסכום של 125 מיליון דולר לאונר"א. את ההוראה על המהלך נתן שר ההגנה האמריקני רקס טילרסון, בתמיכתה של שגרירת ארצות הברית באו"ם ניקי היילי. ארה"ב היא המממנת הגדולה ביותר לסוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפלסטינים, לה היא מעבירה סכום של למעלה מ-350 מיליון דולר מדי שנה.
בסיום הישיבה, התייחס ראש הממשלה גם ל"מצב התיירות המצוין בישראל", כך לפי הסקירה של שר התיירות, יריב לוין.
3.6 מיליון תיירים
נתניהו סיפר כי "לפני חודשים אחדים קידמנו יחד את התיירת השלושה מיליון מרומניה – והיום יש 3.6 מיליון תיירים. אני מקווה שבשנה הקרובה נעבור תוך כדי השנה את ה-4 מיליון, וזה כמובן שיפור חשוב.
"השוק (שוק התיירות) מכניס כסף למדינת ישראל, זה כמו ייצוא. זה נעשה חלק חשוב מהכלכלה שלנו, זה נותן תעסוקה ברמות שונות של האוכלוסיה, מה שהייצוא לא תמיד עושה. לכן אני רואה את זה חשוב גם מבחינה חברתית, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת הסברה – יחסי החוץ שלנו.
תיירים שמגיעים הנה יוצאים עם גישה הרבה יותר חיובית למדינת ישראל ומפיצים את הדבר בעולם".
לוין ציין כי המהפכה בתיירות תרמה ב-2017 תרומה עצומה למשק. לראשונה ההכנסות מתיירות נכנסת חצו את רף 20 מיליארד השקלים תוך שנוצרו כ-25 אלף מקומות עבודה חדשים.התנופה האדירה בתיירות הנכנסת היא גם תשובה מוחצת לתנועת ה-BDS ולכל הטענות בדבר בידודה של ישראל.
"אני מבקש להודות לראש הממשלה נתניהו על הגיבוי המלא שנתן לי, לשר האוצר כחלון על הסכמתו להגדיל את תקציב המשרד וכמובן לעובדי משרד התיירות בראשות המנכ"ל אמיר הלוי, ליועצים המקצועיים ולצוות לשכתי", אמר לוין.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו