גם אתם יכולים להאזין לאלבום חדש של החזן הצבאי הראשי.
בשנים האחרונות הפך קולו של החזן הצבאי הראשי, סא"ל שי אברמסון, לפסקול הצבאי באירועים הרשמיים של צה"ל.
בדרך כלל רגילים לשמוע את קולו המיוחד של החזן הצעיר יחסית, ביום הזכרון לחללי צה"ל, כשהוא נושא את תפילת ה"א-ל מלא רחמים" לזכר חללי צה"ל. אך מסתבר, שאברמסון, מופיע כמעט כל שבוע בהופעות יצוגיות של צה"ל בארץ ובחו"ל.
אברמסון הוא החזן הצבאי הראשון של צמח בשורת הרבנות. בתפקידו הקודם שימש כראש מדור אמל"ח תקשוב באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה.
בטקס הפרידה ממפקד זרוע היבשה, האלוף בני גנץ, הוזמן רס"ן אברמסון על ידי מארגן הטקס, סא"ל זוהר ולוסקי – שגילה את יכולת הזמרה של שי כאשר זה התבקש לשאת תפילת "אל מלא רחמים" בביקור של משלחת צה"ל במחנות ההשמדה בפולין – לשאת את התפילה לשלום המדינה.
כשעלה הרמטכ"ל גבי אשכנזי לשאת את דבריו, הוא הקדים ואמר: "מאוד נהניתי מהחזן המדהים הזה", פנה אל אברמסון המופתע ואמר לו: "קולך מדהים ואם אין לך אופק באלר"ם (היום אט"ל) אז בחזנות אצלנו יש לך".
מסורתי עם ישראלי
במהלך החודשים האחרונים, החליטו בצה"ל לאסוף את שיריו של אברמסון, ובהופעות האחרונות הקליט החזן הצבאי את מבחר שיריו.
בדיסק ישנו שילוב בין שירים מסורתיים (שומר ישראל, שיר המעלות), שירים חסידיים מודרניים (אם אשכחך של שוואקי), ביצועים לקטעי חזנות (אשא עיני, ובנחה יאמר) ושירים ישראלים קלאסיים (ירושלים של זהב, הוא לא ידע את שמה)
ההקלטות נלקחו מאירועים שונים בהם הופיע החזן, ביניהם אירועים רשמיים ומשפחתיים, הופעות בחו"ל וטקסים צבאיים.
האוסף שיצא בתחילה בכמה עשרות עותקים, חולק לקצינים בכירים בצה"ל – רבים מהם חברי פורום המטה הכללי וביניהם גם הרמטכ"ל, רא"ל בני גנץ.
בעקבות התגובות החיוביות מצד הקצונה הבכירה בצה"ל הוחלט ברבנות הצבאית הראשית להפיץ את האלבום בחינם, כשהיא מאפשרת את הורדתו בלא תמורה מאתר דובר צה"ל.
סא"ל אברמסון הגיב על הפצת אלבומו: "שמח על כך שדוברות הרבנות הצבאית החליטה לאפשר את הורדת השירים ללא תשלום. שלי ושלהם – שלכם הוא".
להשמעה: תפילה לשלום המדינה:
[podcast]http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2011/09/5.mp3[/podcast]
את השירים ניתן להוריד באמצעות לחיצה על שם השיר עם הלחצן הימני ובחירת 'שמירה בשם':
1. שים שלום.
2. שומר ישראל.
3. אם אשכחך ירושלים.
4. שיר המעלות.
5. אבינו שבשמים.
8. א-לוהי נשמה.
9. ירושלים של זהב.
10. אשא עיני.
11. ובנחה יאמר.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
noni
תמשיך לפרסם עוד חומרים מצויינים כאלה
08:50 08.09.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר