הביקורת של ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק על מדיניות נתניהו הולכת ומאבדת אחיזה במציאות.
ברק דיבר הבוקר באירוע בבקעת הירדן ואמר: "הממשלה הימנית ביותר שהייתה עד היום תגרום להתקוממות והתנגדות אזרחית ולסירובי פקודה מצד קצינים בכירים בצה"ל ואנשי שב"כ". כלומר סירוב פקודה על רקע פוליטי נראה בעיניו כלגיטימי. את התקווה של ברק לנצח את הממשלה של נתניהו הוא רואה בפוטש משפטי: "בג"צ יכריז על חקיקת הממשלה כעל פעילות בלתי חוקית בעליל".
"הממשלה הזאת מובילה אג'נדה לאומנית שמחליפה את האג'נדה של הציונות ושל לאומיות בריאה", אמר ברק. "בלאומנות חשוכה משתמשים באיומים קיומיים מבחוץ ובוגדים מבפנים. להסית ולפלג, לזרוע שנאה פנימית כדי להבטיח קיום. ביבי מתמחה בליצור היטלר של השנה או של השבוע. כל פעם יש היטלר תורן שמאיים עלינו בשואה חדשה".
ברק מאבד את זה
זו אינה הפעם הראשונה שאהוד ברק משתלח בנתניהו, באופן מופרך ולא ממלכתי. לפני כארבעה חודשים פרסם סרטון בפייסבוק בו אמר: "נתניהו מוכן להצית את המדינה ואת האזור בשביל להציל את עצמו מאימת החקירות" וכינה אותו "איש מבוהל ורופס, שנגרר ומאבד בקלות את שיקול הדעת".
ברק שניצח את נתניהו בבחירות 99' וכיהן בממשלת נתניהו השנייה ב-09' כשר בטחון – בשני המקרים פרש מהחיים הפוליטיים לאחר מכן – הוסיף ותקף: "ההפקרות שליוותה את התנהלות נתניהו בשבועיים האחרונים הייתה הצצה אל התהום. שמגר כבר אמר שהיה עליו להתפטר ולו רק בגלל המתנות, רק מנדלבליט בודק ובודק בלי סוף".
ברק כחסיד סאטמר
לפני חצי שנה, בראיון לתכנית 'חיידק פוליטי' בערוץ הכנסת, שאלה אותו המראיינת נחמה דואק: מלחמת ששת הימים שינתה את הגוון של האוכלוסייה וגם העלתה את המשיחיות האם זה יכול לגרום למלחמת אחים, שהרסה את שני בתי המקדש?
"אני מאמין שלא ומקווה שלא. אבל להגיד שהסכנות שהתלמוד מזהיר בפניהם, על רקע לקחי העבר, זה יהיה אי הסתכלות על האמת.", השיב ברק.
נחמה דואק עוד ניסתה לעזור "קמצא ובר קמצא".
אך אהוד ברק המשיך בשלו: "התלמוד מזהיר אותנו מפני שלושה דברים: לא לדחוק את הקץ – לנסות לעזור למשיח לבוא. לא לעלות בחומה – לא להתגרות במעצמות הגדולות, והוא אומר לנו גם להימנע משנאת אחים. אי אפשר לומר שאנחנו נמנעים מהדברים האלה."
[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2017/05/אהוד-ברק-שלושת-השבועות.mp4]]]
מה דעתך בנושא?
14 תגובות
1 דיונים
R.PEREZ
ראש ממשלה אכי גרוע בהיסטוריה של מדינתנו.מספיק עים המילמולים על נתניהו. כי אין מחליף לו
21:51 20.02.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורי
אהוד ברק נהייה זקן מטומטם
04:27 05.01.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
על הסתה ובגידה של ממש
ברק מפיונר גדול, מתי יעצרו את ברק המושחת עד היסוד.
05:54 24.12.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צחי
דברי ברק מוכחים כמה צודקת שקד בחקיקה דחופה להגבלת בג"ץ
21:44 21.12.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורי
ברק הגיע זמן שתפנים--אתה כשלת ואתה כישלון בכל מובן.כחייל-ברחת והפקרת חיילים.כראש ממשלה --כמעט מסרת את הגולן לדעאש.כראש אמן--טוב חבל על המילים.בקיצור נתניהו שהיה רק קצין זוטר בסיירת עלה עליך לכל...
ברק הגיע זמן שתפנים--אתה כשלת ואתה כישלון בכל מובן.כחייל-ברחת והפקרת חיילים.כראש ממשלה --כמעט מסרת את הגולן לדעאש.כראש אמן--טוב חבל על המילים.בקיצור נתניהו שהיה רק קצין זוטר בסיירת עלה עליך לכל אורך הדרך,וממשיך לעלות גם כיום ולהשאיר אותך עם שובל ענן אבק.ותוריד לעזאזל את הזקן.כשאני מביט בך,משום מה אתה מזכיר את סדאם חוסיין ז"ל. אחרי מעצרו..
המשך 18:13 21.12.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
לא כל מה שמותר לפנסיונר מותר לראש ממשלה מכהן. ביבי דרך לכתב אישום, ובדרך לשם רומס ברגל גסה כל מי שניתב בדרכו.
18:09 21.12.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי דויד
18:05 21.12.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עוזי תפילינוביץ
מילה נוספת מיותרת.
17:11 21.12.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלום
כשנתניהו מעליב שוטרים פרקליטים ימחקה עיתונאים משתלח דרך כלביו בשופטים הבעיה שלך היא ברק טמבל נתניה הוא הבעיה של המדינה
16:36 21.12.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני
מסית חיילים לסרוב פקודה!!!! אם היה מדבר ככה איש ימין, מזמן היו עוצרים אותו. אך לי מסתבר שהמשטרה שמאלנית ולא עוצרת אותו מטעמים פוליטיים.
15:40 21.12.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר