הוריו של קצין צה״ל סגן הדר גולדין המוחזק בידי חמאס בעזה זועמים על החלטת הקבינט המדיני-בטחוני שלא לקדם הצעת חוק שתאפשר לישראל להחזיק בגופות מחבלים.

״ראש הממשלה נתניהו והקבינט בחרו להיכנע שוב לחמאס. ההחלטה שלא לקדם חוק המאפשר החזקה בגופות מחבלים והפעלת לחץ על חמאס היא החלטה אומללה המשדרת לאויב רפיסות וחולשה. אנו קוראים לנתניהו והשרים בקבינט לקרוא את הודעותיהם מיום חמישי האחרון ולא לזנוח את הליך החקיקה. כדי להחזיר את הדר ואורון הביתה צריכה ההנהגה הישראלית לגלות אומץ ונחישות״.

התגובה החריפה של ההורים השכולים, מגיעה בעקבות החלטת הקבינט לקבל את המלצת היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לבקש דיון נוסף בבג"צ בנושא גופות מחבלים, כפי שפורסם בסרוגים מוקדם יותר היום.

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2017/04/190417_lee_almana__LPmpqhMB_800.mp4]]]

לאה גולדין בדיון בקיץ בועדה לביקורת המדינה (צילום: ערוץ הכנסת)

בשבוע שעבר קבעו שופטי בג"צ ברוב של שניים מול אחד, כי המדינה אינה יכולה להחזיק גופות מחבלים ככלי מיקוח נגד ארגוני הטרור, וזאת משום שאין חוק שמתיר לה לעשות כך.

בדיון הבהירו שרי הקבינט שגופות המחבלים לא יוחזרו ושהעקרונות המפורטים בדעת הרוב של השופטים אינם מקובלים.

עוצרים את החקיקה

בעקבות פסיקת בג"צ הודיע יו"ר הכנסת כי יקדם הליך חקיקה מזורז בכנסת, כדי לאפשר את קלף המיקוח מול חמאס המחזיק את גופותיהם של אורון שאול והדר גולדין הי"ד, אך החלטת הקבינט כעת מעכבת את פעולת החקיקה.

"הליכי חקיקה לא יקודמו בשלב זה, עד לקבלת תשובה מבית המשפט לקיום דיון נוסף." נאמר בהודעת משרד ראש הממשלה