אחרי יותר מחצי קדנציה של הכנסת ה-18, עולה כי מי מוביל הכנסת בחקיקה הוא ח"כ זבולון אורלב מהבית היהודי.

רק במושב הקיץ שהסתיים לא מכבר, הצליח ח"כ אורלב להשלים את חקיקתן של ארבע  הצעות חוק שעברו בקריאה שנייה ושלישית. אל ה-4 מתווספות עוד 18 הצעות חוק שכבר עברו במושבים קודמים, כך שעם 22 חקיקות מוביל אורלב את טבלת חברי הכנסת בחקיקה.

אורלב המשמש כיו"ר הועדה לזכויות הילד, העביר שלושה תיקוני חקיקה הנוגעים למשפחות אומנה (משפחות מאמצות), המכילים הטבות כמו הנחות בארנונה והטבות מהביטוח הלאומי. חוק נוסף הוא מתן זכויות הורים שלא נוצלו על ידי בת הזוג לבעל, גם במקומות בהם האישה היא עצמאית.

חוק חשוב שבא לתקן עיוות, הוא חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה הקובע כי התגמולים שישולמו ליתומי פיגועים שאיבדו את שני הוריהם, יהיו בגובה הקצבה אותה מקבלת אלמנת צה"ל וללא מגבלת גיל.

חוק נוסף שעבר במושב האחרון קובע כי יש להקים יחידות סיוע לבתי הדין הדתיים בהן יפעלו עובדים סוציאליים ופסיכולוגים שיסייעו למתדיינים ולדיינים, בדומה למתכונת הקיימת כיום בבתי משפט לענייני משפחה.

החקיקה מעצבת את המדינה

בין החוקים הנוספים שהעביר ח"כ אורלב בכנסת האחרונה הם  הקמתם והפעלתם של מרשמי תורמי מוח עצם, פטור מארנונה לבתי ספר שדה, חוק האוסר צילום מוחלט של קטינים בכתבות עיתונאיות העוסקות בפלילים.

בנוסף ישנה רשימה של חוקים בהם היה שותף לחקיקה יחד עם חברי כנסת אחרים, כשהבולט מביניהם חוק "משאל העם" המצריך רוב בכנסת לנסיגה משטחי מדינת ישראל.

בתגובה להישג אומר השיאן ח"כ אורלב: "אני רואה בחקיקה את גולת הכותרת של העבודה הפרלמנטרית כיוון שהחקיקה היא ההשפעה הגדולה ביותר שמאפשרת לח"כ לעצב את דמותה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית".