ליברמן: "הרצל לא שמר שבת"; בנט: "בלי השבת לא היינו מגיעים להרצל"
עימות בנט ליברמן על השבת: במהלך הדיון שהתקיים בממשלה על "חוק המרכולים" אמר השר ליברמן כי "הרצל לא שמר שבת", השר בנט הגיב: "בלי 3,000 שנות שבת לא היינו מגיעים להרצל"

עימות על השבת בין בנט לליברמן: במהלך הדיון שהתקיים הבוקר (ראשון) בממשלה על "חוק המרכולים" אמר שר הביטחון אביגדור ליברמן שמפלגתו התנגדה לחוק כי "הרצל לא שמר שבת", על כך ענה לו שר החינוך בנט: "בלי 3,000 שנות שבת לא היינו מגיעים להרצל".
אך, חרף התנגדות מפלגת 'ישראל ביתנו', "חוק המרכולים" של השר אריה דרעי עבר בישיבת שרים לחקיקה כחלק מהסכם הפשרה של המפלגות החרדיות עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. השרים ליברמן ולנדבר התנגדו, השר גלנט נמנע.
השר אריה דרעי, יוזם החוק השתתף גם הוא בדיון על השבת ואמר לשרי הממשלה: ״השבת קדושה לנו יותר אבל אנחנו לא יכולים לסגור את המרכולים בת"א. אנחנו רק רוצים שמה שהיה הוא שיהיה".
לפי הצעת החוק, השר מבקש לשנות את המציאות החוקתית הקיימת ולקבוע כי מעתה שר הפנים יהיה רשאי לקבוע כי לגבי חוקי עזר הנוגעים לפתיחת עסקים בשבת – לא יחולו ההוראות הקיימות כיום בחוק אלא אם ניתנה הסכמת שר הפנים לחוק העזר.