ראש הממשלה, בנימין נתניהו, חשף אמש (שלישי) כי מדינת ישראל הציעה סיוע רפואי לאיראן בעקבות רעידת האדמה הקטלנית שפקדה את המדינה וגבתה את חייהם של 530 בני אדם. בנוסף, כ- 8000 איש נפצעו.
בנאום וידאו בכנס הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, אמר נתניהו: "ראיתי את התמונות שוברות הלב של גברים, נשים וילדים שקבורים תחת ההריסות. לפני כמה שעות הוריתי להציע לצלב האדום סיוע רפואי לקורבנות האסון".
"שמעתם נכון", המשיך ראש הממשלה נתניהו, "אמרתי זאת המון פעמים – אין לנו בעיה עם העם האיראני, אלא עם המשטר הרודני שמחזיק אותו כבני ערובה ומאיים עלינו בחורבן. האנושיות שלנו גדולה מהשנאה שלהם, ישראל תמשיך להיות אור לעמים".
בהתייחסו לאיום האיראני, רמז ראש הממשלה כי "הוא הביא אותנו קרוב מתמיד לשכנינו".
גורם בלשכתו של נתניהו הסביר את הצעת הסיוע ואמר כי "כחלק מאסטרטגיה קבועה, מתקשר נתניהו ישירות עם העם האיראני ומציג את ההבדל בין הציבור האיראני למשטר באיראן. ישראל פנתה לצלב האדום בכוונה להעניק סיוע הומניטרי אזרחי וקיבלה סירוב מיידי – דבר שמציג את הפנים האמיתיות של המשטר באיראן".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים