יושב ראש הקואליציה דוד ביטן שיגר לפני זמן קצר מכתב ליושב ראש סיעת הבית היהודי שולי מועלם בדרישה להוציא את חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' מחברותו בוועדת הכספים, זאת בגלל התנגדותו לחוק קק"ל שיחייב את החברה להעביר 80% מהכנוסותיה לאוצר.
בתגובה לדרישת ביטן מגיב סמוטריץ': "לא זכור לי שביטן ביקש להדיח את נציגי כולנו מהדיונים על חוק ההסדרה למרות שהוא עבר וועדת שרים. אם הוא היה עושה את זה עמונה היתה קיימת היום".
מועלם מסרה, כי " סיעת הבית היהודי היא זו שתחליט מי יהיה חבר מטעמה בוועדות. אנחנו גם מחליטים בעצמנו במה אנחנו תומכים ובמה לא".
מועלם הודיע: "אין לי שום כוונה להזיז את בצלאל ממקומו בוועדת הכספים. כפי שזה לא נעשה כאשר כולנו התנגדו לחוק ההסדרה לאחר שאושר בוועדת השרים, זה לא יקרה גם עכשיו", מסרה חברת הכנסת.
[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2017/11/סמוטריץ-קקל.mp4]]]
בדיון בוועדת כספים על סעיפי החוק, התנגד סמוטריץ' למהלך שיחייב את הקרן הקיימת לישראל להעביר 80% מהכנסותיה השנתיות לתקציב המדינה או לוותר על הפטור הגורף ממיסוי שממנו היא נהנית מזה שנים. זאת לאור החלטת דירקטוריון קק"ל שהחליט אתמול להעביר 1 מיליארד שקל בלבד לתקציב המדינה ל-2018, במקום שניים.
על המהלך החדש החליטו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר משה כחלון ויו"ר הקואליציה דוד ביטן.
בישיבת הממשלה המיוחדת שהתכנסה הבוקר אישרו השרים להעביר את החוק שיחייב את קק"ל להעביר את רוב הכנסותיה למדינה, אך שרי הבית היהודי לא תמכו.
בתך כך, אורי אריאל שר החקלאות ופיתוח הכפר שהצביע נגד אמר: ״הלאמת קק״ל נוגדת את האינטרס של מדינת ישראל ושל העם היהודי. על המדינה לנהל שיח עם קק"ל ולהגיע להסכמות על העברות הכספיות מקק"ל למדינה בתוך כמה שבועות״
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אשר
הגיע הזמן שהבית היהודי יעמיד את איש גס הרוח הזה במקומו. נדבק מהבוס שלו שהמדינה זה הוא. אין לו מושג מינימלי מה זה קק"ל. אם מחפש כסף.שיטפל בכל תקציבי הכספים...
הגיע הזמן שהבית היהודי יעמיד את איש גס הרוח הזה במקומו. נדבק מהבוס שלו שהמדינה זה הוא. אין לו מושג מינימלי מה זה קק"ל. אם מחפש כסף.שיטפל בכל תקציבי הכספים הקואליציוניים. הצי עכשיו הצעה להעביר כסף למתמודדים בפריימריס. אין גבול לחוצפה.
המשך 17:06 07.11.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר