מתכון לאורז ועוף מוקפצים

מהיר ובלי כלים מיותרים, אין ספק שמצאנו את הארוחה האידאלית שתרצו להכין שוב ושוב. מתכון לאורז ועוף מוקפצים שאפשר להכין בסיר אחד ובמגוון גרסאות וטעמים

מצרכים:
1 כף שמן זית
5 פרגיות, ללא עצמות, חתוכות לקוביות בגודל ביס (ניתן להחליף גם בחזה עוף/ סלומון)
מלח ופלפל שחור
1/2 בצל בינוני, חתוך לקוביות
1 גמבה, חתוכה לקוביות
2 שיני שום, כתושות או מרוסקות
1 כוס אורז לבן, שטוף
1/2 כף פפריקה
1/2 1 כוסות ציר עוף או מים חמים + מעט אבקת מרק
1 כוס רוטב עגבניות קנוי או ביתי
קמצוץ זעפרן (אופציונלי)
1/2 כוס זיתים, עדיף ממולאים בפלפל אדום
1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה או סיר רחב, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את העוף, מתבלים ב-1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור, ומבשלים במשך 5-6 דקות עד שהעוף מתחיל להשחים.

2. מוסיפים את הבצל, הגמבה והשום ומבשלים עוד 4-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט.

3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים עוד 1-2 דקות. מתבלים בפפריקה ומבשלים עוד דקה.

4. יוצקים על הכל את ציר העוף ורוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הזעפרן. מכסים את המחבת / הסיר ומבשלים במשך 25 דקות עד שהאורז מבושל במלואו. טועמים, משפרים תיבול, אם צריך, ומערבבים פנימה את הזיתים והכוסברה. מגישים מיד, חם, עם פלחי לימון.

================================

מקור