לראשונה מזה חודשיים, שוגרה רקטה הערב (ראשון) מעזה, והתפוצצה בשטח פתוח בסמוך למועצה האזורית אשכול.  מייד בשיגור הרקטה, הושמעו מוקדם יותר אזעקות 'צבע אדום' בכל מרחב האזור, ובסמוך לגבול עם מצריים.

עם איתור זיהוי הירי, הוזעקו כוחות הביטחון להתחיל ולסרוק את האזור בכדי לאתר  ולמצוא את מקום הנפילות. בצה"ל מעריכים כי הרקטה נפלה בשטחים פתוחים שככל הנראה נמצאים בתוך שטח הרצועה. לא דווח על נפגעים כתוצאה מהירי ולא נגרם נזק.

עם איתור זיהוי הירי, הוזעקו כוחות הביטחון להתחיל ולסרוק את האזור בכדי לאתר  ולמצוא את מקום הנפילות.

אף ארגון טרור לא קיבל אחריות על הירי, אולם בצה"ל אומרים, כי ככל הנראה מי שעומד מאחורי הירי הוא לא ארגון הטרור חמאס, אלא גורמים סלפיים קיצוניים המזוהים עם ארגון המדינה האסלאמית, דאע"ש.

בנוסף, הפלסטינים מדווחים הערב כי צה"ל ירה אש ארטילריה לערב נקודת תצפית של חמאס הנמצאת צפונית למרכז הרצועה.

למרות הנפילה, שהתושבים ימשיכו להנות מאווירת החג

גדי ירקוני, ראש המועצה אזורית אשכול, אמר: "לצערנו, שלוות החג הופרה באזעקה במספר יישובים במועצה אך לשמחתנו עודכנו כי לא מדובר בנפילה בשטח המועצה. אנו בקשר רצוף עם כוחות הביטחון ואין שינוי בהנחיות ההתגוננות. אני קורא לכל תושבי אשכול ולאורחינו להמשיך להנות מאווירת החג והסתיו באשכול".

שיגור הרקטה מתרחשת על רקע התכנסות הפיוס של ממשלת הרשות הפלסטינית עם ארגון הטרור 'חמאס' בעזה. הפגישה הנדירה בין הצדדים נערכת בחסות מצרית, ועם הגעתו לעזה כינה אותה חמדאללה "רגע היסטורי".

אתמול, נשמעו שתי אזעקות 'צבע אדום' בשטח המועצה, שלבסוף התבררו כאזעקות שווא כתוצאה מפצצות תאורה.

בחודש אוגוסט האחרון הייתה הפעם האחרונה בה רקטה שוגרה מעזה. כמו הפעם, גם רקטה זו נפלה בשטחים פתוחים בתחומי האזור. לא היו נפגעים באירוע ולא נגרם נזק.

בתגובה לירי,  חיל האוויר תקף ברצועה שתי נקודות מטרה המזוהות עם ארגון הטרור חמאס.  דובר צה"ל מסר אז כי "צה"ל רואה בארגון הטרור חאמס האחראי הבלעדי למתרחש רצועת עזה".