הפגנות נגד היועמ"ש בכיכר גורן (צילום: Tomer Neuberg/Flash90)
למרות ההגבלות שהטילה משטרה בשבועות האחרונים על הפגנות השמאל נגד היועמ"ש מנדבליט, בג"ץ פסק היום כי ההפגנות יוכלו להימשך ללא קבלת רישיון מהמשטרה ומבלי הגבלה על מספר המשתתפים: "אין רשות או איש ציבור במדינה דמוקרטית החסינים מביקורת"
שופטי בית המשפט העליון בראשות השופטת אסתר חיות פסקו היום (ראשון) כי הפגנות השמאל נגד היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדבליט, המתקיימות בכל מוצאי שבת מול ביתו בכיכר גורן בפתח תקווה, יוכלו להימשך ולהתקיים גם ללא קבלת רישיון מתאים לכך מהמשטרה – ובלי הגבלה על מספר המשתתפים.
בפסק הדין ענו השופטים חיות, פוגלמן ודנציגר כנגד העתירות שהגישו מארגני המחאה: מני נפתלי, דוד פלמרי וישי הדס – יחד עם התנועה לאיכות השלטון, בה דרשו מבית המשפט להגן על זכותם להפגין, לאחר שהמשטרה ועיריית פתח תקווה פעלו להגבלת המפגינים שעמדו בשבועות האחרונים על כ- 500 משתתפים.
במרכזו של פסק הדין עמדה ההחלטה של השופטים כי"ביקורת על רשויות המדינה ועל אישי ציבור היא נשמת אפה של הדמוקרטיה ואין לכך רשות או איש ציבור במדינה דמוקרטית החסינים מביקורת. היכולת לבקר את השלטון היא מאפיין בסיסי של הדמוקרטיה"- כך לגבי שופטים וכך גם לגבי היועץ המשפטי לממשלה, הודיע חיות.

השופטת חיות (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
עוד ציינה חיות כי "בהינתן המסקנות שאליהן הגעתי כמפורט לעיל אציע לחבריי להפוך את הצו על תנאי להחלטי ולקבוע כי ניתן להמשיך ולקיים את ההפגנות נושא העתירה בכיכר גורן וכי הפגנות אלו אינן טעונות ברישיון, אלא במתן הודעה בלבד בהתאם להוראות חוק הבטיחות במקומות ציבוריים".
אך הוסיפה כי למען הסר ספק, "המשטרה רשאית להציב תנאים לקיום ההפגנות בכיכר גורן לשם שמירה על הסדר הציבורי במקום ולשם מניעת פגיעה ברגשות הדת של תושבי השכונה וכן היא רשאית לבחון בעתיד את המשך ההפגנות בכיכר גורן ככל שיהיה שינוי נסיבות אשר יצדיק זאת".
אולם, "אין די בכך שהפגנה גורמת לאי נוחות, אפילו אי נוחות רבה, כדי לאסור על קיומה", הוסיפו השופטים. "ככל שהציבור בישראל חפץ חיים בדמוקרטיה עליו לסגל לעצמו, כבכול מדינה מתוקנת, רמת סיבולת ויכולת הכלה של הפגנות, על אף הפגיעה בשגרת החיים ואי הנוחות הכרוכה בהן לעיתים".
"ביקורת על רשויות המדינה ועל אישי ציבור היא נשמת אפה של הדמוקרטיה ואין לך רשות או איש ציבור במדינה דמוקרטית החסינים מביקורת. היכולת לבקר את השלטון היא מאפיין בסיסי של הדמוקרטיה", סיכמו.
יו"ר סיעת המחנה הציוני הגיב להחלטת בג"צ ואמר כי, "בג״צ הוכיח שיש שופטים בירושלים. יש זכות להפגין והיא עומדת מעל כל זכות פרטית. ללא התעקשותם של המפגינים הנחושים שנלחמו מדי שבת למען המשך שימורה של הדמוקרטיה הישראלית אל מול כוחות דורסניים, לא היינו מגיעים ליום הזה.
חסון הוסיף וקרא למפגינים, "ניצחנו, אך מטרת המאבק לפנינו היא מאבק בשחיתות הממשלה ולא מאבק אישי נגד פקיד ציבור. הגיע הזמן לאחד את כל ההפגנות בארץ למאבק להחלפת השלטון בישראל".
אלדד יניב ממארגן מחאת השמאל בירך גם הוא על פסק הדין, "ניצחנו ניצחון ענק בבג"ץ בפסק דין היסטורי, מותר להפגין חופשי מול מנדלבליט בפתח תקווה".
והוסיף באיום, כי "אחרי החגים נפגין גם מול בנט-שקד וכחלון ששותקים כמו דגים כשביבי טובע בחקירות".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
ונטיל
הכסף והפגנות הציבור ישלחו את נתניהו הביתה. זו אק שאלה של זמן. שם המשחק = סבלנות אופטימית.
15:56 08.10.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר