מתכון לרוזלך של לנדוור
בין לביבות הזוקיני לגירוס דג, תוכלו למצוא גם את הלהיט ה'רוזלך' שנוספו לאחרונה לתפריט החדש של קפה לוונדר הכשר. מדובר בשושני רוגלך מתוקים וקריספיים שמשאירים שובל מתוק בכל ביס ותאמינו לנו שהם הולכים להיות הנשנוש הכי מבוקש מתחת לסכך.
אז רגע לפני שמגיע אלינו החג הכי שמח בשנה, ביקשנו יפה את המתכון לרוזלך היפיפים. אז תתחילו לחמם את התנור ותתכוננו לחג סוכות מתוק במיוחד וכמובן למחמאות מהאושפיזין (אם יישאר משהו גם בשבילם עד אז..).
מצרכים:
600 גרם קמח לבן (רצוי ג'ירסולה איטלקי)
300 מ"ל מים
1 כפית מחוקה של שמרים יבשים
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח
נוטלה למריחה או ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור מראש על 250 מעלות
2.עבור הכנת הבצק- במיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה מערבבים את הקמח, מים ושמרים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ולשים במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות גבוה, לשים כ- 5דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
3. מניחים מגבת מעל הקערה ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
4. מוציאים את הבצק מהקערה, מורידים את האוויר מהבצק על ידי קיפולו. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים, מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומניחים לכדורים לתפוח בשנית.
5. לפתיחת הבצק- על גבי משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לצורת דף, מורחים שכבה דקה של נוטלה או ממרח לוטוס ומגלגלים, חותכים לגלילים ברוחב 2 ס"מ.
6. האפייה- מסדרים את הרוזלך הקטנים והחתוכים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך כ-7-4 דקות או עד שמתקבל צבע שחום (שימו לב מדובר באפייה מהירה בחום גבוה)
7. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות
טיפים:
-מידת הקמח הרצויה במטבח הביתי היא כ-6 כוסות מדידה ושתי כוסות מים. אם הבצק דליל מדי, הוסיפו עוד קמח.
– כדי לקבל תוצאה ממכרת ומענגת השתמשו באפייה בטאבון, ולמי שאין בחצר אפשרי להיעזר באבן פיצה ולהאריך את משך האפייה (עד להזהבה)
================
המתכון באדיבות קפה לנדוור הכשר | מתאים למשפחות | סוכה במקום | קניון רוגובין, גבעת שמואל
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
נוימן שרי
על אחת כמה וכמה באשתו ובבנו
15:11 11.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר