מתכון לחטיף ירקות אפוי

זה יכול להיות תוספת מעולה לארוחה או סתם נשנוש לכל עת, אבל מה שחשוב באמת שמדובר כאן באחלה דרך לאכול ירקות אפויים גם אם אתם לא מהחסידים הגדולים של אוכל בריא.

מנות: 20-25 | חלבי

מצרכים:
1 קישוא
1 בטטה קלופה
חצי ברוקולי
1 גזר קלוף
1 כפית מלח
1/3 כוס פרמזן
1/3 כוס פירורי לחם (מומלץ מסוג פנקו)
1 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת בצל
1 כפית אבקת שום
1 כף שמן זית
ביצה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור מראש על 200 מעלות
2. על קרש חיתוך, מגרדים גס את הקישוא, הבטטה, הגזר והברוקולי
3. מעבירים את הירקות המגורדים לקערה בינונית ומתבלים בחצי כפית מלח. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
4. מניחים לירקות להוציא נוזלים במשך כ20 דקות, לאחר מכן מיבשים אותם היטב בעזרת מגבת מטבח
5. מחזירים את הירקות חזרה לקערה ומערבבים עם הפרמזן, הפאנקו, הפלפל, חצי כפית מלח, אבקת בצל, אבקת שום, שמן זית וביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
7. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
8. אופים במשך 20-30 דקות ומגישים לצד רוטב אהוב וסלט

בתאבון!