נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הגיב הלילה (ראשון) לנאומו של שר החוץ של צפון קוריאה, רי הונג הו, בעצרת הכללית של האו"ם ואמר כי אם דבריו משקפים את עמדתו של שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און, אזי מחשבותיו לא יישארו פה לעוד הרבה זמן.

כזכור, שר החוץ של צפון קוריאה אמר אמש בעצרת הכללית כי כשטראמפ כינה את שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און "איש הטילים" הוא "ביצע טעות בלתי הפיכה, והפך את הגעת הטילים שלנו לארה"ב לדבר בלתי נמנע". עוד הוא הוסיף כי אם אזרחים אמריקנים חפים מפשע ייפגעו במתקפות של מחבלים מתאבדים – "האחריות תהיה רק של טראמפ".

בתגובה לדברים צייץ טראמפ בחשבון הטוויטר שלו: "בדיוק שמעתי את נאומו של שר החוץ של צפון קוריאה באו"ם. אם הוא מבטא את מחשבותיו של 'איש הטילים הקטן', הן לא יהיו בסביבה עוד הרבה זמן".

שר החוץ נאם בפני ראשי מדינות ושרים בכירים בעצרת השנתית בניו יורק ואמר כי ארצו נמצאת "מרחק של צעדים ספורים מהשלב הסופי של השלמת הכוח הגרעיני שלנו". לדבריו, "זו רק תקווה אבודה לחשוב שצפון קוריאה תסטה או תשנה את דרכה בגלל סנקציות קשות יותר של כוחות עוינים".

רי הזהיר שצפון קוריאה מוכנה להגן על עצמה אם ארה"ב תראה סימנים שמעידים על כוונה לתקוף אותה. הוא אמר כי היעד האולטימטיבי של ארצו הוא לבסס את מאזן הכוחות מול ארה"ב.