אישום הרצח הראשון מתייחס לרציחתו של עו"ד יורם חכם- חכם ייצג את אבוטבול כחלק מהליך פלילי בו הואשם בעמידתו בראש ארגון פשע ועברות נוספות. אבוטבול היה עצור במתקן הכליאה רימונים בשרון עד תום ההליכים במשפטו. לאחר סכסוך בין השניים בעקבות  חוסר שביעות רצון של הנאשם מתפקודו של חכם ובשל חלוקי דעות לגבי ניהול המשפט וחקירת עדי תביעה החליט אבוטבול לרצוח את עורך דינו.

באישורו של פרקליט המדינה, שי ניצן, הגישו הבוקר (יום ג') פרקליטות מחוז תל אביב ומחוז מרכז לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום נגד אסי אבוטבול בגין קשירת קשר ורצח עו"ד יורם חכם (2008) ורצח ארתור רוזן (1999).

הנאשם התקשר עם גורמים, שזהותם אינה ידועה, מחוץ לכלא שהצמידו לרכבו של חכם מטען חבלה במשקל 1 ק"ג. כאשר יצא ממשרדו בערב ה- 11.06.2008 התפוצץ המטען ועו"ד יורם חכם נהרג במקום.

(צילום: Flash90)

האישום השני מתייחס למקרה הרצח של ארתור רוזן על ידי אסי אבוטבול. השניים היו מסוכסכים בעקבות חוסר הסכמה לגבי תשלום עבור רצח שרוזן אמור היה לבצע עבור אבוטבול. בשל הסכסוך החליט הנאשם להרוג את ארתור רוזן. בעת נסיעה משותפת של השניים על כביש החוף באזור קיסריה עצר אבוטבול בצד הכביש וירה מספר יריות מאקדחו ברוזן שבסופו של דבר הובילו למותו.

בשנת 2015 הוגש נגד אבוטבול כתב אישום בגין רצח משה הדס. יחד עם כתב האישום הנוכחי הוגשה בקשה לאיחוד המשפטים המתנהלים כנגד אסי אבוטבול ולצו מעצר עד תום ההליכים.