יו"ר ועדת חוץ וביטחון, ראש השב"כ לשעבר ח"כ אבי דיכטר (הליכוד), תקף את חברי הכנסת מטעם מפלגת מרצ, שנפגשו אתמול (ראשון) ברמאללה עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ותהה כיצד יכולים ח"כים מטעם מדינת ישראל להפגש איתו ולא לשאול אותו על התשלומים למחבלים.

"למען השם", אמר דיכטר, "איך יכולים חברי כנסת מ'מרצ', שנפגשו השבוע עם נשיא הרש"פ עבאס, לא לדרוש את הסבריו על תשלום משכורות למחבלים ומשפחותיהם?".

דיכטר הדגיש כי "לא מדובר בסתם משכורות. אותם מחבלים זוכים לקבל שכר חודשי דיפרנציאלי, כלומר ככל שרצחו יותר ונשפטו לשנים רבות יותר, משכורתם (כולל של אלה שבמותם הרגו ישראלים), גבוהה יותר. איך זה שישראלים לא מעיזים לשאול את הראיס מדוע הוא מגיע לנחם את משפחותיהם של המחבלים, ומנציח אותם כקדושים?", תהה דיכטר.

"מה קורה לחברי הכנסת מהשמאל, ולמרבה הכלימה גם מהמחנה הציוני, אשר בכל עלייה לרגל לרמאללה, נמנעים מלשאול את אבו מאזן, על קידוש מעשי הרצח והרוצחים על פי דין! על זאת יש לומר – 'יא עיב אלשום' (אוי לאותה בושה)", חתם דיכטר.

הפוסט של דיכטר הפך תוך זמן קצר לויראלי וזכה למאות תגובות. בין מאות המגיבים הייתה גם יו"ר מרצ, זהבה גלאון, שכאמור נפגשה עם אבו מאזן.

במהלך תגובתה כינתה גלאון את דיכטר 'פופוליסט', וכתבה: "די, אבי, בחייך. לא נעים לראות את מי שהיה ראש השב"כ מתבוסס בפופוליזם זול כל כך. יש לך בצד השני מנהיג פלסטיני שכבר שנים שומר על תיאום ביטחוני חשוב עם ישראל. שנינו בוועדת חוץ וביטחון ושנינו יודעים את זה. ושנינו יודעים גם ששלום אי אפשר לייצר בשיטות צבאיות. 'אתה חייב לבנות על מערכת אמון, אחרי מהלכים צבאיים או בלעדיהם'. מי שאמר את זה הוא אתה, ב'שומרי הסף'. האמת הזו לא השתנתה".

"אבו מאזן רחוק מלהיות מושלם. אתה לא מחדש כאן כלום לאף אחד. אבל הוא צד שאפשר לעבוד איתו, ושלמעשה ישראל כבר עובדת איתו. אבל במקום לנסות לפתור את הבעיות והמחלוקות, אתה יושב בממשלה שמקדשת את הסטטוס קוו ואז מעזה להתלונן על אותו סטטוס-קוו שהיא מקדשת. במקום להסתכל למציאות בעיניים ולשנות את מה שמפריע לכם, אתם עסוקים בטוקבקים והתקרבנות. כך לא נראית הנהגה", חתמה הח"כית.