מתכון להמבורגר טבעוני 

לרגל תשעת הימים בהם נוהגים שלא לאכול מאכלי בשר, נפרסם כאן שלל מתכונים חלביים ופרווה שיספקו לכם ארוחה טעימה (ומשביעה) במינימום מאמץ והפעם: מתכון להמבורגר טבעוני למתקשים להיפרד מהקציצה המוכרת

מצרכים:

4 סלקים
1/2 כוס קינואה אדומה
1 כף שמן זית
1 ביצה
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1/8 כוס קמח תירס
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות,עוטפים כל סלק בנייר כסף, מכניסים לתנור החם לצלייה של 25-30 דקות, מוציאים, ממתינים לצינון ומקלפים את הסלק.

2. במעבד מזון, טוחנים את הסלק עם 2-3 פולסים, כך שהסלק הופך למחית גסה.

 3. מעבירים את הסלק לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים יחד לעיסה אחידה. בידיים לחות, מעצבים קציצות המבורגר עגולות, עבות ופחוסות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. אופים ב-200 מעלות במשך 15 דקות, הופכים את הקציצות ואופים במשך 15 דקות נוספות.

הצעת הגשה: להגיש חם בלחמנייה, עם ירקות ומטבלים אהובים והמון צ'יפס.

בתאבון!