באסיפת ראשי ישיבות ההסדר שהתקיימה בשבוע שעבר בישיבת נוה דקלים באשדוד, התקבלו מספר החלטות שמחמירות את תנאי הקבלה למסלול הצבאי המיוחד.
בראשית האסיפה, הוחלט לאשר את השינויים הארגוניים באיגוד ישיבות ההסדר, עליו דיווחנו לראשונה לפני כחודש. במסגרת השינויים, יגביר האיגוד את פעילותו בנושאים תדמיתיים ויעסיק איש יחסי ציבור במשרה חלקית. בנוסף ידאגו לשמירה על קשר בין הישיבות בנושאים תפעולים כגון כנסים, ביקורי אחמי"ם בישיבות, גיוס תלמידים וסוגיות חינוכיות המשותפות לכלל הישיבות.
מקשיחים את תהליך הקבלה למסלול
סוגיה מעניינית שעלתה לדיון היא הבטחת הקשר שבין התלמיד לבין הישיבה דרכה הוא מתגייס.
כיום ישנו מצב בו תלמידי מכינות או ישיבות גבוהות, עוברים למסלול ההסדר ותוך זמן קצר הם מתחיילים ומתגייסים, בלי שיש להם קשר ממשי עם הישיבה או עם תלמידיה. בנוסף, לא תמיד ניתן לוודא כי התלמיד שהתקבל למסלול ההסדר, אכן ראוי להיות חלק ממנו.
כדי למנוע תופעות אלו, החליטו ראשי ישיבות ההסדר, על הקשחת התנאים לגיוס במסגרת ההסדר. לפי ההחלטה ניתן יהיה לרשום לחיול רק תלמיד שנמצא בישיבת ההסדר 'זמן' אחד לפחות לפני מועד החיול ותלמיד כזה יוכל להתגייס רק לאחר שלמד בישיבה לפחות שני 'זמני' לימוד.
משמעות החלטה היא שתלמידים המגיעים ממכינות, מישיבות גבוהות או ממוסדות אחרים ורוצים להצטרף לגיוס מרץ יצטרכו להגיע לישיבה באלול, ולהירשם לחיול בנובמבר או בינואר. תלמידים הרוצים להצטרף לגיוס אוגוסט יצטרכו לעבור לישיבת ההסדר בתחילת זמן החורף ולהירשם לחיול יולי.
באיגוד הודיעו כי לא ייאשרו לחיול תלמידים שלא יעמדו בקריטריונים האלה.
גם תלמידים שלמדו במסגרת ישיבה גבוהה ועברו את גיל 21, ייתקלו בקשיים להצטרף למסלול ההסדר. ביום החיול מתחייב החייל ל-48 חודשי שירות, מה שיאפשר לו להשתחרר סופית בגיל 25 (או במקרים מסוימים אחרי 36 חודשי שירות)
בעקבות מקרים רבים של תלמידים שביקשו לעזוב את המסלול באמצע, ביטל הצבא את אפשרות ההצטרפות אחרי גיל 22, ובאיגוד מבקשים להוריד את הגיל ל21. תלמידים שיבקשו להצטרף יופנו למסלול של "חוק טל" בו משרתים שירות מקוצר ללא התחייבות ל-48 חודשי שירות.
מאריכים את השירות לקצינים
בשל דרישות הצבא להאריך את תקופת השירות לקצינים במסלול ההסדר, על מנת שיכולו לעשות שני תפקידי קצין במקום אחד כמו שקיים היום, ניסו באיגוד להגיע לפשרה.
הוחלט כי ההנהלה תמשיך לקיים משא ומתן עם הצבא בעניין כאשר המגמה היא להאריך את תקופת שירות הקצין ל-16 חודשים ברציפות ותמורת זאת לקבוע את אורך זמן החזרה לישיבה לפני הקורס (של"ת פיקוד) לשמונה חודשים (במקום ארבע).
בכך יתאפשר לקצין המיועד זמן לימוד ארוך יותר בישיבה לפני תקופת השירות שתתארך בעקבות בקשת הצבא.
להלחם בהעדרות התלמידים
תופעת התלמידים הרשומים בישיבות ואינם לומדים כנדרש, עלה גם הוא באסיפה והוחלט כי ראשי הישיבות צריכים לעשות מאמץ בישיבות שלהם על מנת למנוע תופעות כאלה, כשהאיגוד עצמו יבדוק נוכחות התלמידים וינקוט בצעדים נגד ישיבות בהם קיים אחוז גבוה של העדרויות.
לפני כחודש הוציא האיגוד מסמך המבקש מראשי הישיבות לדאוג לנוכחות התלמידים המשתחררים משירות בימים אלה, כדי שאלו לא "יעשו גשר" לתוך חופשת "בין הזמנים" שמתחילה בתשעה באב.
נושא נוסף שנדון אך לא התקבלה בו החלטה הוא סוגית שירת הנשים בצה"ל. הנושא נדון על ידי ראשי האיגוד יחד עם הרב הצבאי הראשי וראשי המכינות ולא הוכרע. בעתיד יתקיים דיון נוסף בפורום ראשי ישיבות ההסדר בנושא.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
יעקב_י
ואין לנו אלא לברך על כך.
09:01 29.06.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר