5. ממרח נוטלה

(צילום:שטארסטוק)

לא להאמין שבגלל עליית מחירי השוקולד, בעקבות המלחמה וקצת חום – נוצר ממרח השוקולד האהוב בעולם. כשפייטרו פררו, אופה מפיימונטה, רצה להכין עוגה עם  ציפוי גנאש בשנת 1946, הוא נאלץ להשתמש באגוזי לוז טחונים שיהוו תחליף קרוב לשוקולד. כמה שנים לאחר מכן, הכין שוב את הציפוי ושילב בו אגוזים ושוקולד, אך למזלו שכח העוגה בחוץ במזג האוויר האיטלקי החם שגרם לעוגה להפוך לממרח. פררו דווקא אהב את התוצאה והחל לשווק אותו כמעדן למריחה. כעשרים שנה מאוחר יותר בשנת 1964 בנו, מיקלה השיק אותו כמותג עולמי בשם נוטלה.