8. צ'יפס

(צילום:שטארסטוק)

הצ'יפס שאנחנו אוכלים כיום כחטיף, נוצרו בגלל לקוח טרחן ושף אפרו-אמריקני עצבני. כשהשף ג'ורג' קראן, במסעדת סרטוגה ספרינגס בניו יורק קיבל תלונה מאחד הלקוחות שפרוסות הצ'יפס שהוגשו לו עבות מדי. קראן החליט להכין פרוסות דקות יותר, ולאחר שגם הן לא ריצו אותו החליט קראן המרוגז לחתוך את תפוחי האדמה כל כך דק כל כך עד כי לא ניתן היה לנעוץ בהן מזלג לאחר שטוגנו. להפתעתו, הלקוח דווקא אהב את התוצאה והפיץ את השמועה ומאז הצ'יפס של קראן נארזו בשקיות, שנמכרו בכמות מסחרית.