4.קורנפלקס

(צילום:שטארסטוק)

הכול התחיל בשנת 1894 בה ד"ר ג'ון קלוג ואחיו ויל קית' שנחשבו אז מבשרי התזונה הבריאה, בישלו סיר עם גרגרי חיטה ונאלצו לפתע לסייע במקרה חירום בעוד שהסיר נותר להתבשל על הכיריים. כשהם חזרו חיכו להם גרגרי חיטה יבשים, אבל האחים החליטו בכל זאת לעשות בהם שימוש ורידדו את הגרגרים- שהפכו לפתיתים דקיקים אותם אפו בתנור והגישו לארוחת הבוקר. בהמשך גרגרי החיטה הוחלפו לתירס, המוכר לנו כיום כקורנפלקס.