סבתא בישלה תרופה: תרופות סבתא יעילות במיוחד להריון ולאחריו
תשעה חודשים התמודדת עם כאבי גב, וורידים ברגליים, בצקות, בחילות ושלל תופעות הריון ולא עשית איתן דבר. ככה זה בהריון, אמרו לך, אם את דווקא רוצה קחי ג'ינג'ר. את הג'ינג'ר, כמה צפוי, לא אכלת, והבחילות הפכו לחלק משגרת היום
עכשיו, רגע אחרי שהוא בחוץ, את רוצה לטפל בהכל. לרוץ לקוסמטיקאית, ליטול את כל הכדורים שקיימים נגד צרבות ובחילות, לקחת בבת אחת שלושה אקמול ושני אדוויל, למהר לכירופרקט שישחרר את הגב התפוס ולאכול את כל הסוכר שהיה אסור לך עד עכשיו.
רק שניה. לפני שאת רצה קדימה ומכניסה אל הגוף עשרות סוגי כדורים ומרקחות אולי תנסי שנייה תרופות סבתא בדוקות ויעילות?
למה?
לכל דבר, החל בכאבי תפרים וכלה בעצירות ובחילה. התרופות של סבתא, כך אומרות הסבתות, יעילה יותר מכל דבר…
מוכנות לנסות?
דבורי שאולזון רכזה בעברוכן את עשרים ושש תרופות הסבתא היעילות ביותר, לפניכן.
כאבי תפרים
לא מעט לידות מסתיימות בתפרים. בין אם מדובר בחתך שנעשה על ידי המיילדת ובין אם מדובר בקרע, התפרים עלולים טיפ-טיפה להציק, אם נאמר בעדינות… אז מה עושים?
שמן נבט חיטה – שמן נבט החיטה עוזר לעור לחדש את עצמו במהירות. מריחת כמות נדיבה ממנו על מקום התפרים (לאחר מקלחת או ניקוי המקום כמובן), עשויה לעזור לעור לחדש את עצמו במהירות ולצמצם את ימי הכאב למינימום.
אמבט ארומטי – כדי להקל על הכאבים באופן מקומי, תוכלי להכין לעצמך אמבט חם, לטפטף לתוכו כמה טיפות שמן רוזמרין או שמן יסמין או שמן לבנדר ולשבת בתוכו. הישיבה במים החמים מרגיעה את הכאב ומרפה את השרירים, השמנים הארומטיים מוסיפים נינוחות והרפיה.
עייפות
קשה לכנות את הזמן הזה לילה… ארבע פעמים העיר אותך הקטנצ'יק ובכל פעם הוא היה צריך טיפול של כמעט שעה, מה כבר נשאר משעות השינה המקוצצות שפרגנת לעצמך? נכון, ברוך ה' שיש למי לקום, ובכל זאת, איך מחזירים אנרגיה לאחר לילה ללא שינה?
דייסת שיבולת שועל – התחילי את היום במנת דייסת שיבולת שועל. הדייסה מהווה מקור אנרגיה מעולה לאחר לילה ללא שינה. היא מכילה אבות מזון חיוניים, וויטמינים ומינרלים ונחשבת קלה לעיכול ומעוררת. אחרי לילה ללא שינה זה בדיוק מה שהגוף שלך צריך…
קציצות סלק – אכילת קציצות סלק פעם אחת ביום תספק לגוף שלך אנרגיה חיונית ותשפר מיידית את הרגשתך.
תה מליסה או תה קמומיל – שתי החליטות יעילות במיוחד להעלאת מצב הרוח. כדי ליהנות מהן יש להניח עלי מליסה או קמומיל במסננת, לשפוך עליהם מים רותחים, להשרות את העלים בתוך המים ולשתות את התה שמתקבל כשהוא חם. נכון, החליטות לא נותנות כוח אבל כשיש מצב רוח יש הכל, לא?…
תפוח בדבש – אל תצחקו, נכון שראש השנה עבר מזמן אבל מדענים מוכיחים שאכילת תפוח בדבש מעלה את המורל ועוזרת ליצירת אנרגיה חיובית.
טיול בשמש – הקטנצ'יק התעורר? צאו איתו לטיול בשמש, אין כמו יציאה לרחוב שטוף שמש כדי להעלות את המורל. שלא נדבר על זה שבשביל לעשות את זה תצטרכו לקום מהמיטה ולהתלבש סוף סוף, אפילו רק זה כבר יעשה לכן טוב…
שינה – לפני הכל ואחרי הכל הכי חשוב להחזיר לעצמיכן את שעות השינה האבודות. נכון, הוא אוכל כל שלוש שעות או פחות אבל בשעות שבין לבין אתן יכולות לישון. בייביסיטר, עוזרת בית ואפילו מגהצת עשויים להיות הכרח של ממש בימים שפוכים אלו. נצלו כל עזרה שתוכלו כדי לצבור שעות שינה, אל תשכחו שגם הגוף שלכן מתאושש כרגע ממאמץ לא קל שעבר עליו.
עצירות
הזהירו אותנו מראש שהיא בוא תבוא, אבל יומיים לאחר הלידה כשהיא עדיין פה במלוא עוצמתה, אנחנו מאיימות לצאת מן הדעת. מה אפשר לעשות לפני שלוקחים את האמצעים המלחיצים שמציע עולם הרפואה?
עגבנייה – גרדי עגבנייה ואכלי אותה מגוררת. אגב, במידה ואחד הקטנים שלך סובל מעצירות תוכל להעביר את העגבנייה המגוררת במסננת ולתת לילד לשתות רק את המיץ הנקי, בדרך כלל הוא עוזר פלאים (כמובן שאופציה זו אינה קיימת אצל יילוד קטנטן אלא אצל ילד בן שנה וחצי ומעלה).
טימין ודבש – ערבבי כפית טימין בשתי כפות דבש ואכלי את הבלילה שהתקבלה. לא מי יודע מה טעים, אבל יעיל בהחלט…
חומץ תפוחים – לטיפול מהיר ויעיל (אך בהחלט בלתי טעים…) שתי על הבוקר 2 כפיות של חומץ תפוחים. חשוב לשתות את החומץ על בטן ריקה. העזרה מיידית ומורגשת.
מים – הוסיפי לשמונה כוסות המים שאת שותה במהלך היום שתיים-שלוש נוספות.
בננות – אל תגעי בהן, הן מחמירות את המצב!
מיץ תפוחי אדמה – רסקי תפוח אדמה, סנני אותם ושתי את המיץ שמתקבל. מתפוח האדמה עצמו תוכלי להכין לביבה…
גויאבה – הגויאבה יעילה מאוד לטיפול בעצירות. אכלי במהלך היום גויאבה שלימה על כרעיה וקירבה (כולל הגרעינים) והמתיני לתוצאות חיוביות.
מיץ לימון – סחטי לכוס לימון טרי אחד, הוסיפי כמות זהה של מים ומעט מלח והרתיחי את התערובת. לאחר שהיא מתקררת מעט שתי אותה כמות שהיא, בלי להוסיף סוכר או ממתיקים אחרים. התערובת מסייעת למעיים להתכווץ ולהשתחרר מן העודפים.
זרעי פשתה – ערבבי 2 כפות זרעי פשתה במים חמים ושתי לאחר הארוחה.
מיץ שזיפים – פתחי חבילת שזיפים יבשים לתוך קנקן מים רותחים והשאירי אותם שם למשך עשר דקות לפחות. לאחר מכן הוציאי את השזיפים מן המים (תוכלי להשתמש בהם לבישול) ושתי את החליטה במהלך היום. שתיית מי השזיפים יכולה לעשות נפלאות!
מיצים – סחטי במסחטה ביתית מיץ משלושה גזרים או משלוש עגבניות ושתי אותו מיד. אם אין לך מסחטה ביתית תוכלי לקנות מיץ טבעי סחוט במקום בכל חנות למיצים טבעיים. על מיץ מבקבוק את יכולה לוותר מראש הוא כמעט אינו יעיל.
שמן זית-מיץ לימון-מים – ערבבי חצי כוס מים עם מיץ מחצי לימון וכפית שמן זית ושתי את התערובת לפני הארוחה. מזכיר קצת את שמן הקיק של הסבתות? נו, ומי אמר שהוא לא היה יעיל?…
בחילה
לא נעים, אבל אחת התופעות שעלולות ללוות אותך בחודש הראשון ללידה היא… בחילות! אותן אלו שהפכו לך את הבטן בשליש הראשון עלולות לשוב ולבקר. נו, מה תעשי איתן עכשיו?
תה קמומיל – ההמלצה המקורית היא לחלוט בבית עלי קמומיל ולהכין מהם תה אבל מניסיון שלי, גם חליטה קנויה בשקיקים מועילה מאוד. נכון, החליטה לא פותרת את הבעיה אבל היא מרגיעה מאוד את המערכת באופן מקומי.
מי אורז – הרתיחי בסיר חצי כוס אורז לבן בשתי כוסות מים, סנני את האורז מתוך הנוזלים ושתי את המים. מי האורז משתיקים את הבחילה באופן מידי.
לימון – סחטי לימון טרי ושתי מיד את המיץ.
תערובת פלפל-מלח-מים – ערבבי בכוס מים חמימים מעט פלפל שחור ומלח. לאחר שהפלפל והמלח נמסים לגמרי, הוסיפי מיץ מחצי לימון טרי, ערבבי היטב ושתי את המשקה שהתקבל לאט לאט. לא טעים? לא נורא, הבחילה גרועה יותר…
קרקרים וכוס תה – כשיש בחילה זה לא הזמן לספור קלוריות. אכלי קרקרים מלוחים ושתי כוס תה בלגימות איטיות. לא מרזה אבל עוזר מאוד.
לימון – חתכי פרוסה עבה מלימון ומצצי אותה. חמוץ? בכל זאת אל תפסיקי עד שתרגישי טוב יותר.
"מרבה סבתות מרבה תרופות, מרבה תרופות מרבה מחלות", אומרים ציניקנים. אבל האמת היא שאותן תרופות שניסיתי במהלך השנים התגלו כיעילות בהחלט. אתן יכולות לוותר עליהן ולקפוץ ישר לכדורים תרופתיים, אתן גם יכולות לוותר לגמרי על רבות מהתרופות הכימיות ולהיעזר בתערובות מוזרות, תימהוניות ו…יעילות. הכדור, סליחה – התרופה, בידיים שלכן.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו