הכי קל, הכי טעים: מתכון לקציצות טונה ותפו"א מפתיעות

הכי קל, הכי טעים: מתכון לקציצות טונה ותפו"א מפתיעות

אחרי כל עוגות הגבינה וארוחות החג, אין כמו מנת פרווה אחת קלילה וטעימה, קציצות טונה ותפו"א הן ללא ספק הקציצות הכי קלות ונכונות להיום- מה שנותר לכם זה רק לקרוא, להכין ולשמור לפעם הבאה

הכי קל, הכי טעים: מתכון לקציצות הכי נכונות להיום
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לקציצות טונה ותפו"א מפתיעות

אחרי כל עוגות הגבינה וארוחות החג, אין כמו מנת פרווה אחת קלילה וטעימה, קציצות טונה ותפו"א הן ללא ספק הקציצות הכי קלות ונכונות להיום- מה שנותר לכם זה רק לקרוא, להכין ולשמור לפעם הבאה

מצרכים:
3-2 תפוחי אדמה גדולים
1 קופסת שימורי טונה בשמן (185 גרם)
2 בצלים ירוקים
1 ביצה
גרידה מקליפת לימון אחד
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות שמן זית
1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים- לציפוי

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים, עד לריכוך. מסירים את הקליפה, ומועכים למחית בקערה.

2. מוסיפים את הטונה למחית תפוחי האדמה ומערבבים במזלג.

3. קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים לקערה, יחד עם הביצה ופירורי הלחם. לאחר מכן מוסיפים את גרידת הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור, לפי הטעם ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

4. מחלקים את התערובת ל-12 כדורים, מועכים מעט משני הצדדים, כך שתתקבל קציצה אליפטית ומצפים בפירורי לחם.

5. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית-גבוהה, ומטגנים כל קציצה במשך 3 דקות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג, ובמידת הצורך מוסיפים עוד שמן עד לטיגון כל הקציצות

הצעת הגשה: מומלץ להגיש חם או קר לצד סלט ירקות ומטבלים אהובים.

בתאבון!

==============

מקור 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו