מתכון קל במיוחד לעוגת שוקולד

בואו לא נתכחש לעובדות, עם עוגת שוקולד קשה להתווכח. עובדת בכל מצב ועונה והכי חשוב קלה להכנה וקולעת לטעם של רוב האנשים בעולם. אז אם בא לכם ללכת על בטוח השבת, סידרנו לכם אחלה מתכון היישר ממטבחה של אופירה רבני.

מצרכים:
5 ביצים
כוס סוכר
כוס שוקלית
חצי כוס קקאו
250 גרם מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס שמן
כוס קמח תופח
טבלת שוקולד

אופן ההכנה

1. לחמם תנור ל180 מעלות ולשמן תבנית אפייה עגולה בקוטר 24

2. להקציף את החמשת החלבונים עם כוס סוכר ולהוסיף בהדרגה את חמשת החלמונים ולטרוף בעזרת מטרפה

3. להוסיף את שאר המצרכים זה אחר זה לקערת הביצים והסוכר ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה

4. לצקת לתוך התבנית המשומנת את התערובת הסופית ולאפות במשך חצי שעה. לבדיקה מומלץ לנעוץ קיסם בעוגה ולבדוק שהוא יוצא יבש ונקי

5. לפני ציפוי העוגה נותנים לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר ומכינים את הציפוי. ממיסים במיקרוגל טבלת שוקלד עם השמנת המתוקה
מערבבים ושופכים על העוגה

לקישוט: מומלץ לקשט בפירות העונה

שבת שלום!