מתכון לסלט קינואה מרענן

ידוע שהמנקים העיקריים של הכבד ומערכת העיכול בכלל, הן העלים הירוקים ובמיוחד פטרוזילה וכוסברה שעשירים בכלורופיל. ומה יותר טוב מסלט מרענן וטעים שגם על הדרך מנקה את הגוף

מצרכים:

4 כוסות מים
2/3 כוס פירות יבשים (משמשים, צימוקים, חמוציות) קצוצים
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס נענע טרייה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח לפי טעם
1 כוס קינואה אדומה, שטופה, מסוננת
1/4 כוס פיסטוקים קלויים קלות
1/4 כוס שקדים קלויים קלות, קצוצים
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפיות גרידת לימון
לרוטב:
1/4 כוס מיץ לימון טרי
מלח
1 שן שום קטנה, כתושה (לא חובה)
1/4 כפית קינמון טחון
1 כפית מולסה / דבש
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. בסיר (מומלץ עם ידית) מרתיחים את המים ומוסיפים לתוכם את הקינואה. לאחר תיבול במלח לפי הטעם, מביאים את הקינואה לרתיחה שנייה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות עד שניתן לראות שהקינואה "נפתחה" ויוצאים ממנה חוטים בהירים עדינים.

2. מעבירים את הקינואה למסננת, מנערים היטב ומחזירים לסיר (כשהאש כבויה). מכסים את הסיר עם מגבת מטבח ועליה מניחים את מכסה הסיר כך במשך 10-15 דקות.

3. במקביל, מכינים את הרוטב: מערבבים מיץ לימון, מלח, שום, קינמון ומולסה ולבסוף מוסיפים את שמן הזית.

4. סמוך להגשה, מערבבים בקערה גדולה את הקינואה והרוטב היטב, יחד עם עשבי התיבול והפירות היבשים הקצוצים ומגישים!

==============================

מקור