העונה האחרונה של האח הגדול אומנם כבר הגיעה לסיומה, אך על טעויות צריך לשלם. הרשות השנייה שוקלת לפתוח בהליך הפרה חמור נגד זכיינית קשת, מחשש להטעיית עשרות צופים לאחר שטענו במהלך העונה שתולעת קמח היא כשרה ואף אילצו משתתפת דתייה לאכול אותה.
התקרית קרתה לפני מספר שבועות במסגרת משימה בשם "ארוחה משמיים", בה הוטל על המשתתפים לשתות טקילה ובה תולעת. שהפקת התכנית הודיעה למתמודדת הדתייה אורנה דנינו, שמדובר בתולעת כשרה מסוג תולעת קמח ולכן מותר לה לאכול אותה. לגברי הפקה נושא הכשרות נבדק עם מספר רבנים ועם עמותת כושרות שהתירו הלכתית את התולעת.

לאחר התרת השרץ בשידור חי, הרשת סערה וכמה צופים ההמומים פנו אל הרשות השנייה בטענה שאין כזה דבר תולעת כשרה. זכיינית קשת, מיהרה לגונן על המהלך מול הרשות השנייה, בטענה שהיא נועצה בעמותת "כושרות" שהתירה את התולעת בטענה "כי אם מגדלים את התולעים כאשר הן מנותקות מן הארץ, קרי בתנאי מעבדה, הן כשרות ומותרות למאכל מבחינה הלכתית". אמרו בקשת לרשות השנייה "על כן, בבירור שנערך מול ספק התולעים קודם ביצוע המשימה הובטח כי התולעים גדלות בתנאי מעבדה בלבד".
אולם הצופה שי גליק, לא קנה את הסיפור ופנה באופן אישי אל עמותת "כושרות", שם נאמר לו שמעולם לא נתנו היתר לאכילת התולעת. עם המידע הזה פנה גליק לרשות השנייהשביצעה גם היא בדיקה והופתעה לגלות שהזכיינית קשת אפילו לא התייעצה עם אחד מרבני העמותה "מנהל העמותה מסר כי מבדיקה שקיימה העמותה עם רבניה עולה כי לא ידוע או לא זכור על כל שיחה או התייעצות שקיימה הזכיינית או מי בשמה או מטעמה עם רבני עמותת כושרות בנושא".
ברשות השנייה פנו שוב אל קשת וביקשו תשובות, אבל לדבריהם לא קיבלו מענה מספק. לכן ככל הנראה במידה ויפתח הליך הפרה קשת עשויה לספוג קנס כספי כבד בגובה עשרות אלפי שקלים. במקרה הזה שוב מוכח שלשקר אין רגלים אפילו לא בגודל של תולעת.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
יפה יוסף
טרף ומגעיל.ורק בגלל זה לא צריך להשתתף במשחקים האלה.
17:53 26.09.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איך הדתיה קנתה את זה? חבל.
23:50 03.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אישגרשם
נראה שקצת התבלבלו בין תולעים לירק ללא תולעים.
23:02 03.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
17:12 03.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר