הרבה גבות הורמו בסצנה הקולינארית כאשר ניר צוק, שף-סלב,שהיה כזה עוד לפני העידן בו כל שף הוא גם סלב, החליט לסגור באחת את כל עסקי האוכל שהקים, ולהקים במקומם מסעדת שף כשרה במלון פרימה סיטי בתל אביב.
אנחנו, ששמחנו על ההזדמנות שנפלה בחלקנו לדגום ממעשה ידיו כאשר החל לראשונה לבשל אוכל כשר להמונים, שמנו פעמינו בלילה של אמצע השבוע לרחוב מאפו בתל אביב, שעל שמו קרויה המסעדה.
המסעדה שוכנת בקומת הכניסה של מלון הבוטיק, ולמעשה משתלבת בו בלא מעט חן. במרכז הלובי בר משקאות שמח, המשמש גם את יושבי המסעדה, ומחבר למעשה בינה לבין הלובי בטבעיות.
למסעדה חלק נוסף, חיצוני, שעוצב כחצר נעימה עם דק עץ וצמחייה נאה. אנחנו, שרצינו ליהנות מהניחוח סובב העולם שבלובי המלון, בחרנו בחלל הפנימי, לא לפני שלגמנו על הבר, בצוותא עם השף שאמון היטב על אירוח הסועדים, ועם תיירים סקוטיים שהתארחו במלון, שני קוקטיילים מוצלחים,שסייעו לנו להיכנס לאווירה.

התפריט במאפו,המבוסס על חומרי גלם ים תיכוניים, פשוט ולא יומרני אך עם זאת מגלה לא מעט מקוריות, גם ללא אינסוף רכיבים בכל מנה.
הנתון הראשון שצד את מבטנו בתפריט היה התמחור ההוגן, שלא לומר הזול, של המנות. מחירן של מרבית המנות הראשונות נמוך מ-50 ש"ח, ושל מרבית העיקריות נמוך מ-90 ש"ח. מדובר במחזה לא שגרתי בכלל, ובמסעדת שף בפרט, שמאפשר לזוג סועדים לאכול ארוחה מלאה בכ-350 ש"ח.
פתחנו בפוקאצ'ה חמה הנאפית במקום ומוגשת כשלצידה מטבל עגבניות מגורדות עם חזרת בחריפות מעודנת ומטבל עלי גפן חמצמץ (18 ש"ח).
שני המטבלים, מלבד היותם גיוון מעניין לשמן-זית-בלסמי-איולי-חצילים-כלשהו, המוגשים בכל מסעדה, היו מקוריים וטובים וחוסלו, יחד עם הפוקאצ'ה, במהירות.

לראשונות הזמנו שתי מנות ספיישל, שלא הופיעו בתפריט, אלא הוקראו מפנקסו של המלצר, והומלצו על ידו: סביצ'ה מוסר ים (42 ש"ח) ומנה ייחודית המכונה "רגאלו" (62 ש"ח).בנוסף בחרנו מהתפריט מנת רביולי ארטישוק (44 ש"ח).
הסביצ'ה, שנעשה רק כאשר המסעדה מקבלת אספקת דגה טרייה באותו היום, הורכב מדג מוסר שנקצץ דק דק, באופן שהפך את המנה, בעוכריה, למעט עיסתית. למרות זאת המנה הצליחה, איכשהו, להישאר קלילה וחביבה.
מנת ה"רגאלו" לעומתה, כבר הייתה אופרה אחרת: מדובר במנה שנראית כמו רול סושי, מורכבת ממעטפת בצק סיגר ומרציפן ביתי המשוחה בסירופ היביסקוס ובתוכה בקר איכותי קצוץ עם פלפל חריף.
לצד המנה, חתיכות קטנות של לימון ושפע שומשום והכל על מצע של עשבים ירוקים, כך שניתן להרכיב לבד כל ביס עם המינונים המועדפים מכל רכיב.
אנחנו מצאנו את מלאכת ההרכבה משתלמת: המנה מעניקה מנעד יוצא דופן של טעמים עוצמתיים שיוצרים ניגודים מרתקים של מתוק, מלוח וחריף שבאורח פלא מתחברים נהדר יחד, ומאפשרים לגלות בכל ביס טעמים נוספים.

מנת רביולי הארטישוק הצטיינה אף היא: בצק הרביולי שניכר שנעשה במקום, ממולא במחית ארטישוק נהדרת ושוחה ברוטב עגבניות טריות עם מעט שום וזיתים. למנה חריפות מתונה, והגם שאין דרך להימנע מן הקלישאתיות שבכך, מצאנו אותה מנחמת ונעימה.
גם את העיקריות גילינו כלא מתחכמות, אך עם זאת מקוריות וטובות. מנת פילה בורי על מצע של עלי גפן (86 ש"ח), שוב התגלתה כמנה שנעשתה מדג טרי במיוחד, בתיבול מינימאלי, אך בדרגת עשייה שהותירה אותו מושלם; בשרו של הדג היה עסיסי ורך ועורו פריך ו"קראנצ'י". מצע עלי הגפן המקורי העניק לדג חמיצות מרעננת ומקורית, והאורז שבתוך עלי הגפן תרם למנה תוספת קלאסית.

העיקרית השנייה שהזמנו, קבב פריים על עצם (86 ש"ח), זיכתה אותנו במנת הקבב האידיאלית: לקבב שהותקן מבשר בקר טרי ועסיסי עם מינון מדויק של שומן, הוספו מעט עשבים שנקצצו דק, והתרכובת כולה שופדה על עצמות מח שנוסרו בצורה מיוחדת כך שישמשו כבסיס לקבב ויעניקו לו מטעם העצמות העשיר.
המנה הייתה כה טובה שלמרות נימוסיי הידועים לטובה שקלתי ברצינות לזנוח את הסכין והמזלג ופשוט לאכול כמו אייל שני. למזלם של הסועדים הנוספים במסעדה, ומתוך התחשבות סביבתית, וויתרתי.

בגזרת הקינוחים מציגה המסעדה מבחר עשיר, בפרט למסעדה בשרית כשרה, ומציגה תפריט המונה לא פחות משמונה קינוחים שונים ומגוונים (מלבד תפריט תה ייחודי שנלווה לו).
כחובב פרג מושבע, בחרתי במנת "קרפ פרג + קרם פרג" (40 ש"ח), ומולי נבחרה מנת פילו תפוחים ופירות יער (46 ש"ח).

שני הקינוחים היו מאוזנים וטובים, אך הבולט שבהם היה ללא ספק קרפ הפרג החם, שהגיע מגולגל כשבתוכו מלית פרג מושלמת, במתיקות ובכמות מאוזנת, והיווה סיומת אידיאלית לארוחה.
לסיכום, למרות מיקום המסעדה במלון תל אביבי, האווירה במקום קלילה ומשוחררת וחפה ממניירות מיותרות.
המסעדה מציגה אלטרנטיבה נאה למסעדות השף היוקרתיות והיקרות, ויכולה להתאים הן לבילוי קליל, והן לארוחה מעונבת במחיר שפוי. בגזרת השירות עדיין יש מקום לשיפור קל בזמני התגובה, ונראה שהמסעדה נזקקת ליותר משני מלצרים שישרתו את הסועדים בשעות הערב…



מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים