מתכון לדואט פילה בקר וצלע טלה בירקות ורוטב יין
סופ"ש הגיע ואין כמו להתחיל להתכונן ולחשוב על מה מבשלים לשבת המלכה שמתקרבת. השף אלי מנחם עם מתכון מיוחד שייקח את המטבח שלכם לטיול בדרום אמריקה ויעניק לכם חוויה קולינרית גבוהה גם על השולחן הביתי שלכם.
מנות: 6 | בשרי
מצרכים:
6 צלעות כבש נקיות
6 מדליוני פילה
6 חתיכות מח עצם
שקית ירקות ברוקולי
2 תפו"א גדולים
1 חב' פטריות
מצרכים לרוטב:
בצל אחד
גזר
יין אדום
כף סוכר
מעט קורנפלור
אופן ההכנה:
1. מסדרים את תפו"א החתוכים לקוביות ואת הברוקולי והפטריות בתבנית, מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל ואופים בתנור בחום של 230 מעלות 10 דקות.
2. מקפיצים בסיר מעט בצל וגזר, מוסיפים את היין עד לאידוי של האלכוהול מוסיפים כף סוכר, מצמצמים את הרוטב ומסמיכים עם מעט קונפלור ומסננים.
3.את הבשר צולים על הגריל או על מחבת פסים ומכניסים לתנור ל-8 דקות.
הצעת הגשה: מניחים את מדליון הפילה שמעליו צלע הטלה, מפזרים בצד את הירקות הצלויים ומעט מרוטב היין ולקישוט כמה עלי תימין.
בתיאבון!

======
המתכון באדיבות השף של מסעדת רודריגז הירושלמית, אלי מנחם.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים