[ראיון עם הרב שלמה אבינר]

ש: כיצד להתייחס לעלבונות שהטיחו תנועת צוהר נגד הרב הראשי לישראל הג"ר יצחק יוסף בטענה שהוא הטיח עלבונות נגד הרב הראשי הראשי לירושלים הג"ר אריה שטרן?

ת: בודאי לעמוד מן הצד, לא לדחוף ראשנו בין הרים גדולים, אלא לבכות על כבוד התורה. איני יודע במה מדובר. למה יש ביקורת על הג"ר שטרן?

ש: הוא שייך לארגון צוהר, שהתיר שאשה תדרוש בבית הכנסת מול הציבור וכן שתברך שבע ברכות תחת החופה, ועל זה אמר הראשון לציון שזה גלוי פנים בתורה שלא כהלכה.

ת: זה באמת חמור. כך באמת אמר הג"ר אריה שטרן?!

ש: לא. אלא הוא שייך לארגון צוהר וארגון צוהר אמר כן…

ת: מה זה קשור?! ארגון צוהר הוא מטריה רחבה שכוללת רבנים עם דעות שונות. לא כל החלטה של הארגון מוסכמת על כל רבני צוהר. והג"ר יוסף האשים את הג"ר שטרן?!

ש: לא, רק את את ארגון צוהר.

ת: אז זו גם עלילה של ארגון צוהר נגד הג"ר שטרן. מה הם בדיוק אמרו נגד הג"ר יוסף?

ש: "מצער שדווקא הרב הראשי לישראל הוא זה שבוחר לא פעם לבזות ולהשפיל תלמידי חכמים, לפי הדברים הקשים שאמר הרב יוסף נגד רבה הראשי של ירושלים".

ת: אבל הג"ר שטרן לא אמר, אם כן הכל שפיר…

ש: והם המשיכו על הג"ר יוסף: "נראה כי הוא נותר איש ש"ס כפי שהיה ומתקשה להבין את תפקידו הרם והמכובד".

ת: ד' ירחם עליהם על אמירות נוראות כאלה. אנחנו חייבים לכבד כל הרבנים, גם אם אינינו תלמידיהם, וקל וחומר את הרב הראשי לישראל, שהוא בבחינת השופט אשר בימיך.