תקופת המעבר בין החום לקור, טומנת בחובה חשיפה יתרה להתקררות ושלל תופעות לוואי. מעבר לתזונה נכונה ופעילות גופנית ישנם כמה דרכים לשמור על גופנו ולמנוע את החופש מחלה הבא, הדיאטנית ליטל פיינגרץ, חושפת לפניכם 6 טיפים מנצחים.
העדיפו לסגור את חלונות
כאשר חלונות הרכב והבית פתוחים, חלקיקי אבקת פרחים הגורמים לחשיפת יתר לאלרגנים ולשפעול המערכת החיסונית (הגברת יתר בפעילותה) והגברת תסמיני האלרגיה הבאים לידי ביטוי כ:התעטשות, אף מנוזל, עיניים מגרדות ונפוחות ועוד. על כן, מומלץ דווקא בעונת המעבר לשמור על חלונות הבית והרכב סגורים. עם זאת, שימוש במסנני אוויר לכל הבית יכול לעזור ולשמור על הבית נקי מאלרגנים.

לאמץ הרגלי תזונה ים תיכונית
תזונה ים תיכונית היא תזונה עשירה בירקות ופירות, שמן זית, דגי מים עמוקים העשירים באומגה 3, קטניות, אגוזים, זרעים ודגנים מלאים, והיא דלה בבשר אדום, מזונות מעובדים וממתקים. ישנם מחקרים שהראו, כי תזונה ים תיכונית עשויה לסייע לאנשים הסובלים מאלרגיות, בעיקר אצל ילדים. במחקר שבחן את הרגלי התזונה של ילדים באי כרתים ביוון מצא, כי בקרב 700 ילדים בני 7-18 שצרכו לפחות פעמיים ביום פירות וירקות טריים, נמצא שיעור נמוך יותר של האלרגיות: נזלת אלרגית, אסטמה ורגישות בדרכי הנשימה.
שתו תה ירוק
מחקרים אחרונים מראים, כי שתיית תה ירוק עלולה לסייע להקלה בתסמיני האלרגיה. התרכובת EGCG המצויה בתה הירוק, היינה נוגדת חמצון ופועלת לדיכוי האלרגיה ע"י חסימה של רצפטור תאי המעורב בתגובה האלרגית, ועצירה של שחרור היסטמין. לכן, אם יש לכם אלרגיות, כדאי שתשקלו לשתות את זה. עם זאת יש לשים לב, כי תה ירוק מכיל קפאין וטנינים (נוגד חמצון), והוא אינו מומלץ למי שאלרגי למרכיבים הללו.

שתו מים
המים מהווים 70% מגופנו ולהם חשיבות רבה לתפקודי הגוף. המים שומרים על טמפרטורת הגוף, מגנים על האיברים הפנימיים של הגוף, ואחראיים לסילוק פסולת ורעלים מהגוף. שתייה מספקת של מים מסייעת לוויסות פעילות מערכת החיסון במצבי אלרגיה. היסטמין, חומר המופרש כתגובה לחשיפה לאלרגן מעורר את פעילות מערכת החיסון. במצב של חוסר מים בגוף, ההיסטמין מופרש בכמות גדולה בגוף, דבר הגורם לפעילות יתר של מערכת החיסון ולתגובה אלרגית קשה יותר. לכן, מומלץ להקפיד על שתייה מספקת של מים.
ויטמין D חשוב משחשבנו
צאו לשמש ואכלו מזונות המכילים ויטמין D, כגון: דגי ים כגון סלמון, טונה, מקרל, סרדינים, סול, ושמן דגים, וכן, כבד, וביצים של עופות שהוזנו בוויטמין D. מחקר שפורסם בכתב העת, Journal of allergy and clinical immunology, כלל יותר מ- 3100 ילדים ובני נוער ו- 3400 מבוגרים, מצא כי רמה נמוכה של ויטמין D בדם קשורה בעלייה בסיכויי לפתח אלרגיות בקרב ילדים ובני נוער. נמצא קשר בין רמות נמוכות של ויטמין D לרגישות של 11 מתוך 17.
בנו לכם תפריט עשיר באומגה 3
האומגה 3 הינה חומצת שומן חיונית שאנו זקוקים לקבלה מן המזון, ידועה גם כנוגדת דלקת ודלקות כרוניות. לדלקת ישנה חשיבות רבה בתגובה האלרגית. על ידי הוספת אומגה 3 לתפריט ניתן לסייע במניעת היווצרות דלקת והפחתת תסמיני האלרגיה. מומלץ להעשיר את התפריט בשמן דגים או דגי ים וביניהם: סלמון, מקרל, טונה והרינג. זרעי פשתן, אגוזי מלך וזרעי צ'יה.
מעבר בריא!
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים