על רקע הסערה שהתעוררה אמש (מוצ"ש), בעקבות דבריו של חבר הכנסת דוד ביטן, לפיהם רצח רבין לא היה רצח פוליטי, לריסה טרימבובלר עמיר, רעייתו של יגאל עמיר, טוענת כי לפי ההגדרה לא מדובר ברצח פוליטי.

בראיון לרדיו 'ללא הפסקה' 103FM, אמרה טרימבובלר כי "לא מדובר ברצח פוליטי". טרימבובלר הוסיפה כי "לפי ההגדרה של רצח פוליטי, זה לא רצח פוליטי. רצח פוליטי נועד להביא לשינוי שלטון, לעלייה של פוליטיקאי כזה או אחר. בפירוש זאת לא היתה המטרה של יגאל. הוא רצה לעצור את התהליך, שהוא ראה בו כאסון, שהביא הרבה מאוד קורבנות, והיה אמור להביא עוד פי כמה קורבנות. הוא לא רצה שהליכוד יעלה, אלא למנוע שפיכות דמים".

טרימבובלר אמרה למראיין גבי גזית כי "הוא (יגאל) ראה שכל פעילויות המחאה, ההפגנות, שביתות רעב, שחצי עם מחה נגד אוסלו, הוא ראה בצעד הקיצוני הדרך היחידה לעצור את התהליך, ויהיה מה שיהיה. מהבחינה הזאת, הוא היה מוכן להקריב את עצמו. בואו לא נעשה מניפולציות, שאלת אם אני רואה בזה רצח פוליטי, לא. היתה לו מטרה לעצור את התהליך".

על הטענה לפיה עמיר רצח בחסות ההסתה שקדמה לרצח, אמרה טרימבובלר: "לא, זה לא נכון, כל הדיבורים שהרצח היה תוצאה של הסתה, זה פשוט 21 שנה של שטיפת מוח. היו עובדות, ועכשיו רוב העם רואה שתהליך אוסלו היה טעות. יש כאלה שאומרים שהיה טעות, וכאלה שאומרים שזה פשע. אני לא אכנס לזה. היו עובדות, זה הביא הרבה קורבנות".

טרימבובלר הוסיפה ותקפה את גזית: "שטיפת מוח זה מה שאתם עושים 21 שנה, על איזו שטיפת מוח אתה מדבר? זה הביא להמון פיגועים וקורבנות. היו אמורים להיות עוד 1000 קורבנות והרס פה. אני לא יודעת מה אתם רוצים. אני לא הייתי יורה בראש הממשלה. אני לא רוצה לשחק משחק מילים ומניפולציות של שנאה וכו'. הוא הקריב את עצמו כדי לעצור את האסון הזה".

כשנשאלה האם היא מייחלת לשחרורו של יגאל עמיר ענתה רעייתו: "אני מתפללת לזה. הוא ראוי לשחרור".