על רקע ביטול המינוי של הזמני של הדיינים על ידי בג"צ ולקראת שלבי ההכרעה במינוי הדיינים לבית הדין הגדול, בשיחה ל'סרוגים' אומרת שרת המשפטים, איילת שקד, כי הכל תלוי בהסכמות אליהן יגיעו הציונות הדתית והמפלגות החרדיות.
בשיחה שקד לא מסכימה עם הנחת היסוד כי המצב הנוכחי זהה לזה שהיה בקדנציה הקודמת: "קודם כל עד עכשיו מונו 22 דיינים וזה ממש לא כמו בקדנציה הקודמת. לא זכור לי בשנים האחרונות שהצליחו למנות כמות כזו גדולה של דיינים. לא היה דבר כזה".
ראוי לציין כי הדיינים שמונו נוגעים לבתי הדין האיזוריים אך בהתייחסה לבית הדין הגדול הבהירה שקד כי מדובר בהסכמות: בתי הדין האיזוריים עולים ובבית הדין הגדול אני מקווה שנגיע להסכמות וזה תלוי בהבנות שנגיע אליהן עם ש"ס בעיקר ובמהלכים שיוביל יו"ר הוועדה השר יובל שטייניץ".
שקד גם לא מסכימה עם התחושה כי הליכוד נכנע לכל דרישה של החרדים: "ראשית, הבית היהודי מתוך 22 דיינים מינה 8 דתיים לאומיים ככה שזה לא שאנחנו לא מרימים דגלים. יש את הרב איגרא וזו הפעם הראשונה שממונה דיין לבית הדין הגדול שהוא לא מועמד של הרב הראשי".
על כניסתו של אביגדור ליברמן למשרד הבטחון שטרם הורגשה אמרה שקד כי "אני מציעה שניתן לליברמן זמן לעבוד".
שקד התבקשה להתייחס גם לעובדה שאף אחד מחברי המפלגה, פרט לבצלאל סמוטריץ' לא הגיב להרס הבית השבוע ואמרה כי זה לא אומר שהנושא אינו מעסיק את חברי המפלגה: "זה לא שזה לא מעניין אותנו. אנחנו מתעסקים בהמון דברים שקורים בהתיישבות. ולעניין התגובה לא הוצאתי הודעה כי לא הייתי ערנית מספיק אבל בטח שזה נושא חשוב".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
מפלה.הלשון לא חייבת כל הזמן להתגלגל.
12:43 17.06.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מצביע בנט לשעבר
אין זמן להוציא הודעות, אל תוציאו, תתחילו לעבוד ולבנות את ארץ ישראל
01:09 17.06.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר