בטקס חלוקת תארים שהתקיים אמש (רביעי) במכללת 'תלפיות', אמר סגן שר הביטחון, הרב אלי בן דהן (הבית היהודי), למאות בוגרות תואר ראשון בחינוך ובתעודת הוראה, כי הן אלו שיעצבו את זהות הדור הבא.

במהלך דבריו התייחס בן דהן גם לטענה לפיה הטרור נובע מהכיבוש ואמר: "אני רוצה להדגיש עוד נקודה שחשובה לכן כמי שיחנכו את הדור הבא. הטענה שהטרור נובע מהכיבוש או מחוסר התקווה, כפי שלצערי טענו אישי ציבור מיד אחרי הפיגוע הנורא בשרונה, היא טענה שקרית שצריך לדחותה על הסף".

בן דהן המשיך ואמר כי "פעולות חבלה ופיגועים היו כבר לפני כ-150 שנה ומאז כמעט ולא פסקו. כמובן שלא היה אז כיבוש ואי אפשר לתלותן בו. הטרור נובע מהשנאה לעם ישראל ומהתקווה שבעזרת הטרור אויבנו יצליחו לגרשנו מן הארץ. אך אנחנו אומרים כאן בקול ברור וצלול: חזרנו לארצנו כדי שלא נעזבנה עוד לעולם".

בנאומו גם התייחס סגן השר בן דהן להסתה בחינוך הפלסטיני: "שימו לב שרוב המחבלים הם מתחת לגיל 23. זהו פרק הזמן שעבר מאז הסכמי אוסלו. כולם הם תוצר של מערכת החינוך של הרשות הפלסטינית ושל כלי התקשורת שלה".

"בעוד שבישראל אנחנו מעניקים לילדינו חינוך לאהבת ה' ולאהבת האדם, בונים פארקים יפים ופורחים, מאפשרים חיי משפחה בריאים, ארגוני הטרור מחנכים אותם בקייטנות טרור בהן מלמדים אותן לירות, משאירים להם ערים חרבות".

"כל אחת ואחת מכן, שמסיימת כאן היום את לימודיה, היא שליחה שעוסקת, ואני אומר לכן זאת כאב לתשעה ילדים, במלאכה החשובה והמורכבת ביותר שיש לנו – חינוך ילדינו", אמר בן דהן.

את דבריו סיים סגן השר בסקירה ביטחונית עם תקווה לעתיד: "מדינת ישראל היא המקום הבטוח ביותר היום במזרח התיכון, מדינת ישראל היא הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, מדינת ישראל תמשיך להתפתח ולפרוח בכל תחומי החיים. אם אוכל להשאיר אתכן עם מסר אחד ביום זה, אומר לכן: עבודתכן תשפיע על זהותו של הדור הבא והיא העבודה החשובה והמורכבת ביותר".