אז מה מיוחד בבית הספר לקולנוע יהודי?
אז, מה זה בעצם לעשות קולנוע המכוון לרצון ה'? מהו בעצם "קולנוע יהודי"- המילים המעטרות את שם בית ספרנו? מהי הנקודה המבדילה בין קולנוע יהודי לבין קולנוע אחר?
אז, מה זה בעצם לעשות קולנוע המכוון לרצון ה'? מהו בעצם "קולנוע יהודי"- המילים המעטרות את שם בית ספרנו? מהי הנקודה המבדילה בין קולנוע יהודי לבין קולנוע אחר? הרי בצילום, עריכה, הפקה, תאורה, סאונד ובשאר מקצועות הקולנוע – באמת אין הבדל מהותי.
בבתי הספר הכלליים לומדים צילום מקצועי – וגם אצלנו. שם לומדים עריכה – וגם אצלנו. וכן על זה הדרך. אמת שהנושאים בהם נוגע הקולנוע היהודי שונים בתכלית מנושאים של קולנוע אחר – זהו הבדל, אך לא הבדל מהותי. עם זאת, יש הבדל אחר, מהותי, שמבדיל ביניהם, והוא התסריט. אנו שואלים- כיצד כותבים תסריט שנוגע ברמות הגבוהות יותר של הנשמה? כיצד מספרים סיפור שמרים את הצופה לרמה אחרת? נעלה יותר? זה, במשפט אחד, ההבדל המהותי בין הקולנוע היהודי לבין קולנוע אחר.
לא רבים יודעים זאת, אך החוקים של התסריט המקובלים כיום בעולם כולו, נלמדו מתוך ספרו 'פואטיקה' של אריסטו: מאורע מחולל, דמות הגיבור, שלוש מערכות וכיוצא בזה. במשך השנים שודרגו וחודדו חוקים אלו, אך ביסודו נשאר המבנה כמות שהיה. יש אמת בכללים אלו, אך בוודאי שאין הם נוגעים ברבדים העמוקים של הנשמה.
כידוע, יש לנו נשמה פנימית ועמוקה, שיש לה חוקים, כללים, רצונות ושאיפות משלה. מנגד, חשופה היא לפחדים, דאגות, לחצים ותאוות.
את הכללים והכלים שיוכלו לרומם את נשמתנו, לא נצליח למצוא בשום מקום מלבד בתורתנו הקדושה – תורת חיים.
רק מי שברא את נשמותינו יודע את חוקיהן וכלליהן, כיצד ניתן להשפיע עליהן בצורה החזקה והטובה ביותר, ומהן רצונותיהן ושאיפותיהן. רק על פי כללים שנשאב מתורתנו נדע לספר סיפור באופן נכון ועמוק. יש לדעת, שהכללים הללו מפוזרים ומוסתרים בתורתנו הקדושה. בשנים האחרונות התקיים לימוד מקיף בתחום זה (שעדיין מתקיים בע"ה) ונבנה קורס בשם הסיפור היהודי. בקורס זה נלמד כיצד לבנות את דמות הגיבור או את דמויות המשנה בצורה עמוקה, ופנימית, כיצד ליצור עלילה הנוגעת בנבכי הנפש, כיצד להשפיע על הצופה ברמה החזקה ביותר בע"ה והכל על פי החוקים והכללים האמיתיים הטמונים בתורתנו הקדושה.
זהו על קצה המזלג סיפורו של הקולנוע היהודי, וזו ייחודיותו של בית הספר לקולנוע שלנו- תורת החיים.
טקס פרסי בית הספר לקולנוע
בית הספר לקולנוע יהודי, "תורת החיים" מציע לכל מי שזה בוער נפשו, להגיע ליום הפתוח. אי"ה, ביום ראשון, ז' אייר (15/5/16) ייפגש ביום הפתוח כל מי שמתעניין ומתעניינת (בנפרד כמובן) במשחק, קולנוע ותסריטאות. בתכנית: שיחה עם הרב זאביק הראל, סדנאות מדהימות עם מיכאל וייגל (גברים), אילנה נוי (נשים) והבמאי ואריאל כהן.
ביום הפתוח יוקרן הסרט המדובר "ערירי" שזכה בפרס מקום ראשון בתחרות הסרטים של בית הספר, עמדות יעוץ והרשמה וכמובן – כיבוד עשיר. הישיבה בהפרדה.
הרשמה ביום זה למסלול הקולנוע, מזכה במלגת לימודים בסך 3000 שקלים. להרשמה: 08-9156001
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו