הסנקציה שהטיל הרב קוק על סרבן הגט
גם בזמנים קדומים היו סרבנים בישראל, ומכתב שהגיע לידי סרוגים, מלמד על רגישותו של הראי"ה קוק זצ"ל, כשפנה לשלטונות הבריטים דאז כדי לבטל את הפספורט לסרבן גט, שהגיע לארץ ונמנע מלתת גט לאשתו למרות פסק דין של רבנים בחו"ל

בתי הדין הרבניים הולכים ומחמירים את הצעדים נגד סרבני הגט המעגנים את נשותיהם. רק לאחרונה הטיל בית הדין עונש מאסר לאביו של סרבן גט, וכן הטיל 'שיימינג' (ביוש ציבורי) ונידוי לד"ר עודד גז שפוטר ממשרתו עקב סרובו להתיר את אשתו.
גם בזמנים קדומים היו סרבנים בישראל, ומכתב שהגיע לידי סרוגים, מלמד על רגישותו של הרב הראשי הראשון לישראל, הרב אברהם יצחק הכהן (הראי"ה) קוק זצ"ל, כשפנה לשלטונות הבריטים דאז כדי לבטל את הפספורט לסרבן גט, שהגיע לארץ ונמנע מלתת גט לאשתו למרות פסק דין של רבנים בחו"ל.
במכתב שנשלח בכ"ח מרחשון תרפ"ג (1922), למושל המחוזי בירושלים, כותב הרב זצ"ל: "הוגש משפט אצלנו מצד הגב' ר. ק"י, נגד בעלה ה' ש' י', על יסוד פסק־דין שנִתן עליו לטובתה מאת בתי המשפט בניו־יורק."
"היות וכפי שמודיעים לנו עומד הנתבע הנזכר לנסוע מפה, ויש חשש, שלא תישאר אשתו עגונה, הננו מבקשים ממעלת־כבודו לעשות את הצעדים הנחוצים לעכב את רשיון נסיעתו מפה עד להודעה מאתנו, שכבר סדר עם אשתו כדין־תורה."
במילים מודרניות יותר, הרב קוק פנה לשלטון המדיני הבריטי, כדי שיאסור את יציאתו מהארץ של הסרבן, ובכך להתרחק משליטת בית הדין.
יש לציין כי למרות מציאת המכתב של הרב קוק, אין בידינו תיעוד כיצד נסתיימה הפרשה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו