בעוד ראשי אגודת ישראל, בהוראה של מועצת גדולי התורה הבהירו לראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי ללא ביטול ההטבות שהוענקו לרפורמים אין בכוונתם להמשיך להיות שותפים בממשלתו, הבוקר (חמישי) הדיבורים והחיבוקים לתנועת הרפורמית עוברים למעשים בשטח, כאשר לראשונה התקיימה הבוקר תפילה רפורמית מעורבת ברחבה השלישית שהוענקה להם במסגרת המתווה אליו הגיעה הממשלה בהסכמה עם המפלגות החרדיות.
על פי התיעוד שהגיע לידי 'סרוגים', בתפילה השתתפו "הרב" ריק ג'ייקובס, "הרב" גלעד קריב, "הרבה" נועה סתת, ענת הופמן מארגון נשות הכותל וכן חברי המשלחת המסיירים בישראל.
גלעד קריב אמר כי "התפילה של מאות רבנים רפורמים בכותל היא התשובה הניצחת להסתה של המנהיגות החרדית. הם ימשיכו להסית ואנחנו נמשיך ליצור מציאות פלורליסטית וסובלנית בישראל".
בתוך כך, אמש בתום דיון של כשעתיים הודיעו חברי מועצת גדולי התורה של 'אגודת ישראל' כי הם מציבים לראש הממשלה, בנימין נתניהו, אולטימטום להמשך השותפות של 'אגודת ישראל' בממשלתו, וזאת בעקבות ההטבות במעמדם של הרפורמים.
לאחר הישיבה הגיע חבר הכנסת ישראל אייכלר למליאת הכנסת ונשא את עיקרי דבריהם של חכמי התורה.
"יש לכם זמן עד פסח לקיים את ההסכם הקואליציוני, להפסיק את הלגיטימציה לתנועות הרפורמיות, לתקן בחקיקה את בג"צ המקוואות, הבטחת הכנסה לאברכים, ותעסוקה לחרדים" אמר בדוכן הכנסת ח"כ אייכלר.
עוד הוסיף אייכלר כי "אני אומר את השורה התחתונה מרוח הדברים ששמעתי במועצת גדולי התורה, אם הממשלה רוצה להמשיך בשיתוף פעולה עם היהדות החרדית ונציגיה, היא חייבת להפסיק את הכניעה לרפורמים ולגרורותיהם, ולהפסיק את המלחמה נגד הכותל המערבי. אף בג"ץ לא יוכל לחלל את קדושת המקוואות, מקוואות ינוהלו אך ורק לפי ההלכה".
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
כולל הנשים ההזויות ולא נשות הכותל צריך דחוף להחליף את הכינוי שלהן נשות הכותל הן הנשים הצדקניות שבאות ב:3:00 לפנות בוקר להתפלל והנשים שמגיעות להתפלל בכותל לפני הנץ ולא הנשים...
כולל הנשים ההזויות ולא נשות הכותל צריך דחוף להחליף את הכינוי שלהן נשות הכותל הן הנשים הצדקניות שבאות ב:3:00 לפנות בוקר להתפלל והנשים שמגיעות להתפלל בכותל לפני הנץ ולא הנשים ההזויות שחבל לכנות אותן בשמות המתאימות להן ולקלקל את נשמתנו. בגלל נשים כאלה.
המשך 18:58 25.02.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יניב
הרפורמים הם אותם נשמות של הערב-רב שחטא בעגל והחטיא לישראל. כשמם באנגלית כן הם, זקוקים ל"תיקון".
11:50 25.02.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא שהם היו יכולים למנוע את זה אבל הם יכולים לטפוח לעצמם על השכם שהם לא חלק מזה. כמה כיף להישאר טהור ונקי מבלי להיות אחראי על שום דבר
09:53 25.02.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כבוחרת שס הפעם בחרתי יחד ואינני מתחרטת למרות הכישלון. יפקח העם את עיניו ובפעם הבאה יבחר יחד מפלגת ימין ודתית אמיתית
12:52 25.02.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר