הרבנים והאיחוד הלאומי – נגד, הבית היהודי – בעד
ראשי הציונות הדתית שוב מוצאים את עצמם בהתנגשות כאשר הפעם מדובר בפשרת הכותל. הארגונים הרבניים והאיחוד הלאומי-נגד, שרי הבית היהודי- בעד.

ראשי הציונות הדתית שוב מוצאים את עצמם חלוקים בנושא מהותי, ולאחר שלפני כשבועיים הייתה זו סוגיית פינוי הבתים בחברון, הבוקר (ראשון) אנו מגלים כי גם בנושא פשרת הכותל, במסגרתו תוקדם רחבה נוספת לתפילה מעורבת של נשים וגברים, קיימים חילוקי דעות.
בגזרה הפוליטית החלוקה הרבה יותר ברורה מהגזרה הרבנית כאשר שרי הבית היהודי, נפתלי בנט ואיילת שקד צפויים להצביע בישיבת הממשלה בעד המתווה. בניגוד אליהם, יו"ר האיחוד הלאומי-תקומה, השר אורי אריאל, צפוי להתנגד.
מי שכבר הביע את התנגדותו למהלך הוא הרב יובל שרלו, מראשי ארגון 'רבני צהר', שהגדיר את המתווה כחורבן. הרב שרלו טוען כי לכאורה מדובר בשמחה על השלום אך למעשה זהו עוד חורבן: "עם ישראל לא יתפלל במקום אחד וכל מבקר בכותל יצטרך להכריע לאיזה פלג הוא שייך".
מלבד הרב שרלו, גם ארגון הרבנים והרבניות 'בית הלל' מתנגד לפשרה המוצעת ברחבת הכותל המערבי: "הפתרון ימסד את הפיצול של עם ישראל דווקא בסמיכות למקום הקדוש ביותר, יוביל לעידוד תפילה לא הלכתית ברנה מידה גדול וימנע מנשים עבודת ה' על פי ההלכה בעזרת הנשים של הכותל".
בנוסף, גם תנועת 'נאמני תורה ועבודה', הנתפסת בקרב חוגים רבים בציונות הדתית כליברלית, הביעה את התנגדותה למהלך.
גורמים בתנועה מסרו ל'סרוגים' כי "תנועת 'נאמני תורה ועבודה' מצרה על כך שבמציאות הנוכחית כבר אין ברירה אלא למצוא שטחים נפרדים או שעות נפרדות לתפילות בכותל המערבי, אליו מופנות פני כל עם ישראל, על מנת לאפשר לכל אחד להתפלל לפי אמונתו. אם היינו מבינים מראש, שאסור לכפות עמדה הלכתית צרה אחת, ולתבוע "כולה שלי", אולי לא היינו מגיעים למצב עגום זה, בו מחלקים את הכותל במקום לאחדו לטובת כל עם ישראל".
בתנועה הוסיפו כי "עצוב לראות שבמקום לנצל את ההזדמנות כדי הרחיב את מעגל השותפים לניהול הכותל המערבי והמקומות הקדושים, ממשלת ישראל מצמצמת עוד יותר את טווח ניהול ההסדרים של הרחבה המרכזית ומאפשרת לגורמים חרדים להשתלט עליה לגמרי.תוצאות חלוקת הכותל מלמדות אותנו לקח חשוב ביחס לשאר שירותי הדת: מי שלא מאפשר הכלה כלשהי לדעות הלכתיות שונות משלו – סופו לגרום להתרסקות כל מוסד שירותי הדת בישראל".
מי שדווקא הביע תמיכה במתווה הוא הרב אמנון בזק, מרבני הר עציון, שכתב כי "ההסכם שיאושר היום בממשלה על הקמת רחבת תפילה נפרדת בדרום הכותל המערבי לתפילות שאינן אורתודוכסיות, כולל 'נשות הכותל', הוא דוגמה יפה לכך שעם רצון טוב, שכל ישר וחשיבה יצירתית, ניתן להגיע לפשרה גם בין שני קצוות כמו חרדים ורפורמים. כדרכן של פשרות, לכל צד יש רווח והפסד, וקיצונים משני הצדדים כבר מתבטאים נגדה, אך אין דרך טובה יותר לאפשר ולעודד ציבור יהודי רחב מכל העולם להיות מחובר לכותל, תוך מניעת חיכוכים ופרובוקציות ותוך התחשבות ברוב הגדול של המתפללים ברחבה הקיימת".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו