דווקא תנועת אמונה נגד שוויון בין נשים וגברים
בעקבות החלטת מועצת הרבנות הראשית לחייב גם נשים בתשלום מזונות, יוצאת יו"ר 'אמונה' נגד המהלך "המשמעות של ההחלטה הזאת, יחד עם הניסיון לבטל את חזקת הגיל הרך, היא פגיעה ממשית, חמורה ומידית בנשים ובילדים כאחד"
"החלטת מועצת הרבנות הראשית, המצרפת נשים למעגל החיוב בתשלומי מזונות, היא אומללה וזועקת לשמים" כך טוענת תנועת האישה הדתית-לאומית "אמונה" בתגובה להחלטת מועצת הרבנות הראשית שהתפרסמה הבוקר בסרוגים.
מנהל בתי הדין הרבניים, הרב שמעון יעקבי, הסביר את ההחלטה לפיה בתי הדין יוכלו להטיל תשלום מזונות גם על האישה במידה והיא משתכרת בצורה ראויה. בסיומו של הדיון אימצה הרבנות הראשית הצעת החלטה של נשיא המועצה, הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו, וקבעה כי בעת פסיקת מזונות ילדים מכוח תקנת הרבנות הראשית צריכים "היושבים על מדין" – קרי: דיינים ושופטים – להתחשב הן ביכולת הכלכלית של אבות הן ביכולת כלכלית של אימהות.
לא להתהדר בשוויון
"המשמעות של ההחלטה הזאת, יחד עם הניסיון לבטל את חזקת הגיל הרך, היא פגיעה ממשית, חמורה ומידית בנשים ובילדים כאחד. זהו ניצול ציני ומדכא של מצב כואב ושל כאוס משפחתי בעת פירוק המשפחה ומסגרת הנישואין". טוענת יו"ר "אמונה", ליאורה מינקה.
התחשבות ב"יכולת הכלכלית של האם", כפי שהיא מוצגת, אינה אלא שימוש במושג אמורפי ומשתנה, חסר יציבות וודאות משפטית, והוא בא רק כתירוץ לא מוצלח להחלטה אבסורדית. אצטלת השוויון, שבה מתעטפת הרבנות הראשית, רק תוסיף לעימותים הפוטנציאליים ולהתדיינויות המתמשכות בין בני הזוג. לפני שמתעטפים בה ומסתתרים תחתיה, טוב הייתה עושה הרבנות, אם הייתה עורכת בדק-בית פנימי, מסבירה פנים ומגינה על זכויותיהן של נשים המתדיינות בפני בתי הדין, וכן דואגת לשלבן בתפקידי מפתח.
"מי שרוצה באמת לקדם שוויון בין נשים לבין גברים, מוטב שלא ירתום את העגלה לפני הסוסים, אלא שיטפל בהסדרה מושכלת וכוללת בתחום דיני המשפחה, ויתאים אותה למציאות, במקום להטליא טלאים של הצעות חוק פרטיות ושל תקנות, שרק מזיקות לעניין" דברי ליאורה מינקה, יו"ר "אמונה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו