הרב אריאל מגבה את אורי אריאל: סירוס חתולים אסור לפי ההלכה
רב העיר רמת גן הרב יעקב אריאל מתייחס לסערת טרנספר החתולים ומדגיש את האיסור לסרס בעלי חיים: "עיקור ניתוחי גורם לצער לחתולים. יש לבצע עיקור הורמונאלי ולהשקיע במחקר"
רב העיר רמת גן הרב יעקב אריאל מגבה את עמדתו של שר החקלאות אורי אריאל בסוגיית הפתרונות החלופיים לסירוס חתולי הרחוב.
כזכור אתמול פרסם העיתון ידיעות אחרונות את הצעתו של השר אריאל לטרנספר חתולים לחו"ל, כחלופה לסירוס – הבעייתית מבחינה הלכתית. מה שעורר עליו את השמאל וגרם לסערה ברשת, עם עשרות בדיחות וממים (תמונות בפייסבוק) הלועגות לרעיון.
הרב אריאל, המשמש גם כנשיא פורום חותם, אומר הבוקר (ג') בשיחה עם תלמידיו כי יש לאמץ את עמדת פורום חותם שהוצגה בכנסת לפני כחצי שנה ולאסור על עיקור החתולים באמצעות ניתוח. "עיקור ניתוחי גורם לצער לחתולים, ולכן אנחנו אומרים שצריך עיקור הורמונאלי", אמר הרב אריאל ומברך גם על ההחלטה להקצות תקציבים למחקר בנושא. "כדי לפתח את תחום העיקור ההורמונאלי צריך לקדם מחקרים בנושא. עיקור ניתוחי הוא לפי ההלכה לא ראוי וגורם צער לבעלי החיים בעוד שעיקור הורמונאלי לא גורם צער".
הרב אריאל התייחס גם להחלטה להשקיע בפיתוח המחקר בתחום זיהוי האפרוחים בטרם בקיעתם, וזאת בכדי למנוע את השמדתם של מליוני אפרוחים מדי שנה. "נושא השמדת האפרוחים הוא חמור מאוד ללא ספק, ויש למצוא לכך פתרון", אמר הרב אריאל.
בעבר הבאנו בסרוגים את עמדת פורום חותם בראשו עומד הרב אריאל, בה הוצגו פתרונות המתאימים על פי ההלכה.
"איסור הסירוס והעיקור מובא בחומש ויקרא בפסוק: ו"ּמָעוּךְ וְכָתוּת וְנָתוּק וְכָרוּת לֹא תַקְרִיבוּ לַה' וּבְאַרְצְכֶם לֹא תַעֲשׂו"ּ. משמעות הדבר היא שאסור לגרום לבעל חיים לאבד באופן מוחלט את יכולת הרבייה שלו", נכתב בדף העמדה שהוציא חותם בעבר. "איסור זה הוא הן ביחס לזכרים והן ביחס לנקבות איסור הסירוס מתבטא בכמה אופנים; הוצאת אברי ההולדה של בעלי החיים או פעולה שגורמת לביטול קבוע של יכולת ההולדה שלהם. כמו כן, יש בעריכת ניתוח לבעל החיים משום איסור צער בעלי חיים".
אם זאת הציעו בחותם פיתרון של סירוס זמני. "פעולה שגורמת לעיכוב יכולת ההולדה באופן זמני אינה נכללת באיסור הסירוס, והיא מותרת", נכתב בדף העמדה, ולפיכך המליצו בחותם על שתי שתי אפשרויות לסירוס ועיקור הורמונאליים. האחת בזריקות, והשניה בהשתלת שבב שמדכא את הפעילות המינית של בעל החיים למשך כחצי שנה עד שנה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו