חדשות

יעקב עמידרור: זה האשם העיקרי בטבח השבעה באוקטובר

אלוף במיל' יעקב עמידרור בביקורת נוקבת על מחדל המודיעין בשבעה באוקטובר: "היו פה 3,000 מחבלים במטרה לרצוח, ולא היה אפילו סוכן אחד שהרים טלפון"

מחבלי החמאס בשבעה באוקטבר
מחבלי החמאס בשבעה באוקטבר | צילום: ממראות השבעה באוקטובר (שאטרסטוק)

האלוף במיל' יעקב עמידרור, לשעבר ראש המועצה לביטחון לאומי (מל"ל), השמיע דברים קשים כנגד שירות הביטחון הכללי בעקבות אירועי השבעה באוקטובר.

בראיון לתוכנית "פתחי וזמרי בעם" ברדיו 'גלי ישראל', הגדיר עמידרור את היעדר המודיעין האנושי בתוך חמאס כ"כשל עצום בליבת התפקיד של הארגון".

לדברי עמידרור, המציאות שבה למעלה מ-3,000 מחבלים פרצו לישראל בגל הראשון במטרה לכבוש ולרצוח, מבלי שהתקבל ולו דיווח אחד מראש, היא בלתי נתפסת.

"לא היה אפילו אחד ביניהם שהיה סוכן של השב"כ שהיה מרים טלפון כמה שעות לפני ומדווח", תקף ראש המל"ל לשעבר.

כשנשאל על ידי המגיש יותם זמרי לגבי סוג ועדת החקירה שצריכה לקום כדי לבחון את המחדלים, הביע עמידרור פסימיות והשיב כי הוא סקפטי לגבי כל ועדת חקירה מכל סוג שהיא.

תגובות

61
45
הבן של עמידרור הוא האשם. האב האפס מגן על
לפני 5 ימים

@דיוויד

44
סימה
לפני 5 ימים

הבן של עמידרור היה קצין מודיעין בעוטף עם פרוץ מלחמת 7 באוקטובר. מה הוא עשה כדי למנוע? מעניין!

43
רוני
08.05.26

הבן שלך אחד האשמים המרכזיים. הוא היה הכי בכיר באוגדת עזה בזמן הטבח. אתה חצוף.