הרב יהודה גלעד: חרם על ערבים "פסול מבחינה מוסרית ויהודית"
הרב יהודה גלעד מרבני בית הלל, מפרסם היום גילוי דעת לפיו "קריאה להפסיק להעסיק מוסלמים היא בבחינת פרס לטרור" והוסיף כי חרם כזה :"פסול מבחינה מוסרית ואין צריך לומר שגם מבחינה יהודית"

הרב יהודה גלעד, חבר הנהלת ארגון רבני בית הלל ורב הקיבוץ לביא מתייחס הבוקר לקריאות שנשמעו לאחרונה ע"י אנשי ציבור שלא להעסיק ערבים בתקופה זו בגלל חידוש האינתיפאדה.
לדבריו, "בעת הזאת תפקידה של מנהיגות ראויה הוא לעמוד מנגד לקולות המתלהמים ולראות את התמונה בפרספקטיבה רחבה, מתוך זיקה עמוקה לעולם הערכים שהיא יונקת ממנו, הנבחן דווקא בכוח עמידתו בשעות קשות. אם כוהני הדת של הקמים עלינו מניפים סכינים בעת דרשותיהם תוך שלהוב שומעיהם והסתתם לעוד מעשי רצח של יהודים תמימים, אנו נמשיך להילחם באויבינו, אך נישאר נאמנים לתורתנו הרודפת צדק ושלום, ונמשיך להירתע מכל פגיעה בחפים מפשע".
הרב גלעד הוסיף כי "תחושות החרדה והתסכול מובנות לחלוטין, במיוחד לאור העיסוק התקשורתי האינטנסיבי באירועי ימים אלו. אך ניתוח קר ורציונלי מראה שהמצב שנוצר אינו מצדיק, בשום אופן הפסקת העסקת ערבים."
לדבריו "כל אדם נבון יודע שבאופן סטטיסטי הסכנות האורבות לנו בחיי היום יום מפורעניות אחרות המתרגשות לבוא לעולם, גדולות לאין שיעור מן הסכנה להיפגע מאירוע לאומני גם בימים אלו ממש. כידוע מאז קום המדינה נהרגו בתאונות דרכים למעלה מ-30,000 איש, יותר מכל מערכות ישראל. מי נותן את דעתו לכמה נפגעי תאונות היו בשבוע האחרון?! מישהו שמע עליהם בכלל? האם בשל תאונות הדרכים סבור מישהו שמדין פיקוח נפש יש לאסור על נסיעה ברכב? מדוע נסיעה לחוג מחול מצדיקה את נטילת הסיכון המסוים שבנסיעה ברכב ממונע? אלא שברור לכולנו שעלינו לנקוט את מידת הזהירות הסבירה, ומעבר לכך, כפי שלימדונו חז"ל, יש הנחייה המכונה "שומר פתאים ה'", כלומר אדם רשאי לנקוט בפעולות שוטפות שיש בהם רמת סיכון נמוכה, תוך אמונה בעזרתו של הבורא במקרים אלה. ובשפה אחרת, הערך של ניהול חיים נורמליים הכוללים הסעת ילדתנו לחוג למחול גובר על השיקול של נקיטת אמצעי זהירות מופלגים. ברור לנו שאם נשוב כולנו לרכב על גמלים נוכל לחסוך חיי אדם רבים; האם מישהו סבור שזו חובתנו ההלכתית?!"
חרם על ערבים – פרס לטרור
"על זו הדרך, ואף יותר מכך כשמדובר בערכים מוסריים! ענישה קולקטיבית היא בדרך כלל (חוץ ממקרי קיצון) בלתי מוסרית בעליל. אמצעי הזהירות שעלינו כאזרחים לנקוט מפורסמים ע"י הגורמים האחראים על כך; כגון הקריאה שנשמעה לבעלי נשק ברישיון לשאת אותו עימם בימים אלו. אמצעי זהירות שמעבר לכך, (וודאי כשהם מדיפים ריח של ענישה קולקטיבית) חייבים להישקל באיזון מול ערכים חשובים אחרים.
"אשר על כן, קריאה של אנשי ציבור (ראשי ערים או רבנים) לציבור שלא להעסיק ערבים מוסלמים בעת הזו, היא פסולה לדעתנו, מבחינה מוסרית ואין צריך לומר שגם מבחינה יהודית. הקריאה אף מזיקה מהיבטים אחרים: צעד כזה עשוי להגביר את השנאה, המרירות והתסכול בציבור המוסלמי בישראל ולעודד צעירים נוספים לביצוע פיגועים. תגובה מעין זו מהווה הכרזת מלחמה אזרחית על קרוב ל-20% מאזרחי המדינה שאחריתו מי ישורנה? בנוסף לכך צעד כזה עלול לגרום נזק תדמיתי בינלאומי חמור".
"לבסוף יש להביא בחשבון שעיקר מטרתו של הטרור נגדנו היא לזרוע פניקה ובהלה באזרחי ישראל. תגובות מעין אלו משדרות בהלה והיסטריה, שהאויב רואה בהן הצלחה, על כן קריאה להפסיק להעסיק מוסלמים היא בבחינת פרס לטרור. נמשיך להיאבק מתוך אמונה וביטחון, ולא ניתן לאויבינו להסיט אותנו מדרכנו המוסרית, ומאנושיותנו" קובע הרב גלעד.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו