פעיל הימין ואיש חברון, ברוך מרזל, נעצר הבוקר (חמישי) בחברון בחשד שהשתתף באירוע בליל תשעה באב במערת המכפלה, עוד נטען כי לא הגיע לדיון בעניינו.

נזכיר, כי בליל ט' באב בעת קריאת מגילת איכה נכנס מפעיל המואזין במערה וכרז בכריזה למרות שלא היה מדובר בזמן תפילה של מוסלמים על מנת לשבש את פעילות הקריאה.

המתפללים היהודים שביקשו מהשוטרים במקום שיפסיקו את ההפרעה לא נענו, והמתפללים חסמו בתגובה את החדר בו שהה המואזין ומנעו ממנו לצאת ממערת המכפלה.

ברוך מרזל אמר בארוע כי הוא "מאשים את ראשי מערכת הביטחון בחברון המנסים כל הזמן ללכת לקראת האוייב הערבי על חשבון הסטטוס קוו ופגיעה ביהודים. זה לא מכבר המח"ט פתח חניות של ערבים על הציר המהוות סיכון ביטחוני והתנהלותו מביאה את חברון לסף פיצוץ אחרי שנים של שקט".

עו"ד איתמר בן גביר, פרקליטו של מרזל, מסר בתגובה למעצרו הבוקר: "המשטרה נכנעת שוב ושוב ובמקום לעצור את המואזין שהפריע לתפילת היהודים בכוונה בעיצומה של הקריאה בצום בוחרת לעצור את הצד השני, אני קורא לשר לביטחון הפנים להתעשת ולהפסיק את אוזלת ידה של משטרת ישראל".