עשור לגירוש: 180 משפחות עדיין בלי בית
עשר שנים לאחר הגירוש בוועד מתיישבי גוש קטיף מפרסמים כי כ-180 משפחות עדיין מתגוררות במגורים זמניים. חגית ירון מוועד המתיישבים: "לא ננוח עד שנמצא פתרון לכל מתיישב"
עשר שנים לאחר הגירוש מגוש קטיף וצפון השומרון ולמרות הסיסמה "יש פתרון לכל מתיישב" עדיין מאות משפחות המתגוררות במגורים זמניים. ועד מתיישבי גוש קטיף הוציא היום (ב') נתונים מעודכנים לגבי אותן משפחות.
בגוש קטיף התגוררו כ-1,600 משפחות אמרו היום בוועד וציינו כי 1,200 מתוכן עברו להתגורר כקהילות ואילו שאר המשפחות החליטו לעבור עצמאית לערים שונות בארץ.
900 משפחות כבר נמצאות בבתי הקבע שלהן, "יש כאלו שנכנסו לפני חודשים ספורים לבתי הקבע שלהן ויש משפחות שנכנסו לפני 5 או 6 שנים" ציינו בועד והוסיפו כי כיום ישנן עוד 130 משפחות הנמצאות בהליך בנייה. יחד עם זאת אמרו בוועד המתיישבים כי ישנן 180 משפחות שטרם החלו את בניית הקבע שלהן ומתגוררות במגורים זמניים "יש משפחות המתגוררות בקרווילות ישנות" אמרו בוועד.
צבע כתום פרק 2: איך הפכו הקראווילות לבתי קבע?
(באדיבות ערוץ 10)
חגית ירון חברת וועד מתיישבי גוש קטיף אמרה לארח פירסום הדוח כי "לצערנו גם עשר שנים לאחר ביצוע תכנית ההתנתקות מגוש קטיף יש עדיין מאות משפחות המתגוררות בקרווילות שזהו שם מכובס למילה קרטונייה. יחד עם זאת ועד המתיישבים לא נח לרגע ופונה לדרגים המוסמכים על מנת למצוא פתרונות לאותן משפחות. אגב, משפחות רבות לא החלו בבנייה רק בגלל הבירוקרטיה הישראלית הידועה לשמצה. אנחנו לא מבקשים מותרות אלא תנאי מגורים בסיסיים"
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו