בית משפט השלום  בתל אביב גזר את עונשו של יצחק רוכברגר אשר שימש כראש עיריית רמת השרון.

ראוכברגר הורשע ברישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד והיום גזר עליו השופט עידו דרויאן את דינו ודן אותו לחצי שנת מאסר שתומר לעבודות שירות באתר הנצחה יהוד. ובנוסף ששה חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים, וקנס בסך 40,000 שקלים.

בית המשפט קבע כי כי במעשיו של הנאשם דבק קלון, מה שייאלץ אותו לפרוש מתפקידו בעירייה וירחיק אותו ממשרה ציבורית למשך שבע שנים.

בגזר הדין כתב השופט: "במעשיו סטה הנאשם באופן רע וקשה מדרכי היושר, האמינות וההגינות שהם מהתכונות הבסיסיות הנדרשות מנבחר ציבור. זכאי הציבור כי בראשו ולשירותו יעמדו אנשים ראויים, ישרים, אמינים והגונים, בעלי סולם גבוה של מידות וערכים. ראש עירייה מנהל את חיי היומיום של התושבים ברמה המקומית, הוא אחראי לשירותים החיוניים של תושבי העיר ולניהול כספיהם לצרכיהם ולרווחתם. ראש העיר כפוף לשלטון המרכזי, ועליו לנהל את העיר בכפוף למדיניות הממשלתית ותוך התאמה לצרכי התושבים המקומיים. ככזה עליו לשמש דוגמא ומופת, ועליו להיות נקי מאשם בשחיתות, בחוסר ניקיון כפיים ובחוסר אמינות".

נציין כי רק לפני שנה וחצי, בעודו מנהל את המשפט נגדו, נבחר ראוכברגר ברוב של 58% מתושבי רמת השרון שהביעו בו אמון.