היום (שני) הקואליציה מעבירה מספר חוקים של הארכת תקנות לשעת חירום. בדרך כלל זה עובר אוטומטית כי האופוזיציה לא מגיעה בגלל חוסר החשיבות של החוקים.

הפעם האופוזיציה ניסתה להפיל את הצבעות הקואליציה, אך רק 35 חברי אופוזיציה הגיעו, בעוד החרדים הצביעו עם הקואליציה.

מוקדם יותר פורסם כי חברי הליכוד קיבלו הודעה לפיה יתקיימו בחירות ליו"ר ועדת חוץ וביטחון, בעוד יומיים וכי עד מחר (שלישי) יהיה אפשר להגיש מועמדות.

לפי ההסכם הקואליציוני ועדת חוץ וביטחון שייכת לליכוד, כך שאת מקומו של אדלשטיין ימלא ח"כ אחר מהליכוד. לפי תקנון הכנסת רק חבר ועדה יכול להתמנות ליו"ר. המועמדים כרגע עם בועז ביסמוט וניסים ואטורי, כשגם חנוך מיליבצקי הגיש מועמדות, אך הוא אינו חבר הוועדה, ויצטרך אישור נוסף בוועדת הכנסת כדי להצטרף אליה.

בינתיים קיבלו חברי סיעת הליכוד הודעה: יו״ר הסיעה ח״כ אופיר כץ החליט להיענות לבקשה שהופנתה אליו לקיים בחירות ליו״ר וועדת החוץ והביטחון של הכנסת, בהתאם לסמכות הסיעה לפי סעיף 138(ב) לחוקת הליכוד.