ראש מועצת שער הנגב לצה״ל: הבהירו את עמדתכם לגבי יכיני - סרוגים

ראש מועצת שער הנגב לצה״ל: הבהירו את עמדתכם לגבי יכיני

בעקבות פרסום תחקיר ה-7.10, ראש מועצת שער הנגב קרא לצה״ל להבהיר את עמדתו בכל הנוגע למחויבותו למושב יכיני ולביטחונם של התושבים: ״להבטיח שלעולם לא יוותר שוב יישוב לבדו בחזית״

חדשות סרוגים
ראש מועצת שער הנגב לצה״ל: הבהירו את עמדתכם לגבי יכיני
  (צילום: חיים גולדברג\פלאש 90)

לאחר פרסום תחקיר ה-7.10 והאמירה שנאמרה על ידי נציג בכיר בצה"ל ולפיה מושב יכיני אינו מוגדר כיישוב קדמי בעוטף עזה, פנה ראש המועצה האזורית שער הנגב במכתב רשמי לצבא, ובו דרש להבהיר את עמדת הצבא בנוגע למחויבותו כלפי ביטחונם של תושבי יכיני.

כאמור בתחקיר שפורסם הבוקר נאמר בכל הנוגע למרכיבי הביטחון במושב.  הימצאות המושב סמוך לצמתים מרכזיים ובתווך בין נתיבות לשדרות, מצריכים חשיבה ומענה מותאם מבחינת מרכיבי הביטחון הנחוצים להגנה על המושב. צוות התחקור המליץ לבחון את סיווג המושב במבחן הנחיצות להגנה, בנוסף לקריטריון המרחק מן הרצועה.

לאור הדברים הללו, במכתב שנשלח לצה״ל נכתב בין היתר כי "הכחשת מעמדו של יכיני כיישוב קדמי מנוגדת לתחקירי הצבא עצמו, לפיהם המחבלים כיוונו אליו מראש בשל מיקומו האסטרטגי, ולמציאות הכואבת של שישה תושבים שנרצחו ביישוב באותה שבת שחורה. חובתה של המדינה, ושל הצבא בתוכה, היא להבטיח שלעולם לא יוותר שוב יישוב לבדו בחזית."

עוד באותו נושא

תחקיר הקרב ביכיני: ימ״מ ומג״ב חתרו למגע וחיסלו את המחבלים

"בתחקיר לא נכללו מסקנות אופרטיביות או הפקת לקחים ברורה"

מוקדם יותר נציגי המושב קראו לממשלה להכיר במקום כיישוב בסיכון גבוה ולקדם תקציבי ביטחון : "הישוב נותר עם השאלה החשובה כיצד קרה השבעה באוקטובר, הסיבות למה שקרה ואיך מונעים שאירוע כזה יחזור. מושב יכיני, שהוקם בשנת 1950 סבל לאורך השנים מהזנחה ביטחונית משמעותית, על אף קרבתו הרבה לרצועת עזה. בשנת 1952 נעלמו 2 תושבי המושב, דוד חג׳בי ואברהם חג׳בי ומאז מוגדרים נעדרים".

לדבריהם, "המושב היחיד בשער הנגב הוזנח במשך שנים. אופיר ליבשטיין ז"ל ראש המועצה שנרצח ב 7/10 התחיל את המהפכה בקשר בין הישוב למועצה ובשמירה על הישוב ואנו מוכירים את תרומתו לישוב, כואבים את נופלו ומבקשים להמשיך בדרכו".

עוד באותו נושא

מושב יכיני: "את התשובה לשאלה הכי חשובה עוד לא קיבלנו"

עוד נאמר: "תחקיר צה"ל מחדד את מה שקהילת יכיני כבר ידעה: קיימים פערים עמוקים ביכולת הישוב להגן על עצמו – ולכן אנו דורשים לכלול את יכיני בישובי הליבה הקדמית ולהקצות את מרכיבי הביטחון ההכרחיים לביטחון הישוב" הדגישו. "בשבעה באוקטובר כיתת הכוננות לא החזיקה בנשקים ארוכים. אילו היו מוקצים נשקים לכיתת הכוננות סיפור הישוב והלחימה היו נראים אחרת. ללא אלו, קהילת יכיני לא יכולה לחיות בבטחון בישוב. הקהילה זועקת ודורשת לשינוי רכיבי הבטחון בישוב כדי למנוע אסון חוזר. תושבי הקהילה צריכים להרגיש בטחון".

"בתחקיר צה”ל שהוצג לקהילה לא נכללו מסקנות אופרטיביות או הפקת לקחים ברורה. אנו דורשים מצה”ל ומשרד הביטחון להציג באופן שקוף את המסקנות מהאירועים, להסיק לקחים ולהחיל אותם בפועל – כדי להבטיח שמחדלים מסוג זה לא יישנו" קראו בסיכום. "אנו מודים למפקד התחקיר על ביצוע התחקיר. אנו קוראים לצה"ל ולמשרד הבטחון לא לסמן וי על קיום תחקיר ללא יישום מסקנותיו במלואן. אנו מצפים לראות את יישום מסקנות התחקיר בשטח בהקדם ובשיתוף פעולה".

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: הפסקת האש הופרה; בישראל מאיימים בתגובה

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
לצהל עוד יש...
חגבי | 11-06-2025 22:58
לצהל עוד יש ביקורת על תושבי המושב ? בושב לצבא ולמדינה שככה נטשו את ישובי העוטף . תורידו ת'ראש , תגידו סליחה ,שימו את המפתחות ותלכו הביתה ! כולם ! עכשיו !