יישר כחם של "משמרת השבת" על הפתרונות ההלכתיים לכתחילה לבעיית חשמל בשבת.
כי השבת היא יסוד חיינו ואין לחפש פתרונות של שעת הדחק השנויים במחלוקת, אלא פתרונות ברורים ומוסכמים. רק לצרכים בטחוניים ורפואים, יש מקום לפתרונות של דוחק, גם עבור סיכון נמוך.
לא כן בחייהם של יהודים רגילים, בגלל האיסורים החמורים עצמם, וגם כדי לא לפרוץ את חומת השבת.
לכן אין להשתמש בפתרונות המבוססים על היתר של הגברת זרם – שהוא שנוי במחלוקת. וכן בשיטות של גרמא ודבר שאינו מתכוון, כאשר הן מובנות במכשיר עצמו והן הן דרך הפעלתו. וכן בשיטת מניעת המניעה שהיא חידוש.
לאור זאת:
א. מקררים חדישים – פתיחת הדלת מפעילה מערכות אלקטרוניות רבות (מדחס, דאמפר, תכנית הפשרה, רישום דיגיטלי, מאוור). ולכן יש לצרף כרטיס אלקטרוני מיוחד של "משמרת השבת" המבטל את כל אלה בשבת.
ב. מזגן אינוורטר – חיישנים רגישים לפתיחת דלת וחלון והטרמפרטורה בכלל, ומגבירים את צריכת החשמל ועוצמת המנוע. אנא להשתמש בכרטיס הנ"ל.
ג. מד-מים אלקטרוני – שמופעל בכל פתיחת ברז. אנא להשתמש במדי-מים עם אישור המכון הנ"ל.
ד. מעלית שבת אלקטרונית – כניסת הנוסעים מפעילה את שקילתן המשפיעה על הזרם, כשמשקל הנוסעים יוצר זרם ועוצר את המעלית בנקודת פילוס. לכן אנא להשתמש רק לחולים ולזקנים, ובמעלית מכנית עבור בריאים.
ועוד פעם נבחין בין דבר שאדם לא מתכוון אליו ולא מעוניין בו ורחוק ממנו לבין מנגנון שכך דרך הפעלתו של המכשיר.
ונדגיש שכיוון שלפי מרן הרב קוק, וכן הגרב"צ עוזיאל והגר"ע הדאיה, חשמל אסור מן התורה מדין מבעיר, וכן לפי גדולים אחרים מסיבות אחרות, – לכן בכל ספק יש להחמיר.
"ושמרו בני ישראל את השבת לעשות את השבת לדורותם ברית עולם ביני ובין בני ישראל אות היא לעולם"
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
ואז מה? לא תנשמו בשבת? הרעיון המקורי היה סוציאלי - מנוחה מעבודה. הרבנים הביאו את הרעיון היפה לכדי אבסורד ולמעשה מעוותים לחלוטין את רוח הדברים.
21:47 26.04.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני יודע שהרב אבינר הוא מהנדס אלקטרוניקה מוסמך ואעפ"כ ודווקא משום כך אני תמה עליו
16:10 26.04.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שהתיר לכתחילה מעלית שבת ושימוש במקררים שלפי גדולי הפוסקים בתחום גם בדגמים החדשים אין שינוי משמעותי שמשנה את פסיקתו של גדול הדור והפוסק המשמעותי ביותר בהלכות אלו שתלמידו המובהק מביא...
שהתיר לכתחילה מעלית שבת ושימוש במקררים שלפי גדולי הפוסקים בתחום גם בדגמים החדשים אין שינוי משמעותי שמשנה את פסיקתו של גדול הדור והפוסק המשמעותי ביותר בהלכות אלו שתלמידו המובהק מביא בספר שמירת שבת כהלכתה המקובל על כל ישראל. גם הקביעה החד משמעית שהראי"ה קוק מגדיר כל שימוש בחשמל כמבעיר לא מקובלת על כולם כפי שהביא הרב ישראל רוזן ורבים אחרים שהתשובה של הרב קוק מדברת על מצב שנוצרים ניצוצות וכידוע לכל חשמלאי מתחיל, לא בכל מעגל חשמלי נוצרים ניצוצות ועל כך הרב קוק לא דיבר. אם נאמר שכל זרם אלקטרונים במוליך דינו כאש אין לדבר סוף. חבל שהרב אבינר נוקט כשיטתם של המחמירים שבפוסקים החרדים ומביא את דבריהם כ"סתמא" כנגד גדולי הפוסקים ובהם: הגרש"ז אויירבך, הגר"ע יוסף, הגר"י נויבירט ואחרים ומוציא לעז גדול על הציבור שנוהג כפסיקתם
המשך 14:48 26.04.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר