אינטר עפה קדימה, מילאן שוקעת: המהפך בעיר מילאנו הושלם
בעוד אינטר בדרך לעוד גמר אירופי ועם סגל יציב ומנצח, מילאן ממשיכה לדשדש, מתמודדת עם בעיות ניהוליות ועתיד מעורפל – והאוהדים מאבדים תקווה.

מהפך בליגה האיטלקית. בעקבות ההפסד אמש בגמר הגביע לבולוניה – מילאן שוב מפשלת בגדול. כבר למעלה מעשור שהקבוצה לא מצליחה לשחזר את ימי הזוהר האגדיים ההם – של קקה ושבצ’נקו מתחילת המילניום הנוכחי, וכן, של חוליט ואן באסטן ויתר הכוכבים, משנות ה-80 וה-90.
אז נכון, הקבוצה זכתה באליפות האחרונה רק לפני שלוש שנים, אבל נראה שלמרות הזכייה ולמרות ניצוצות פה ושם זה פשוט לא זה.
סגנית אלופת אירופה של כל הזמנים נעלמה מהפודיום האירופי כבר שנים ארוכות. מאידך, כמובן שאפשר לומר שלכל קבוצה יש את התקופה הפחות טובה שלה, וגם מילאן חווה כרגע את השפל הזה. אולם, נראה שזה נמשך יותר מדי זמן. הקבוצה הגדולה האחרונה של מילאן לקחה אליפות לפני 14 שנים בעונת 2011, ובגלל הירידה של הליגה האיטלקית באופן כללי בשנים האחרונות, הזכייה לפני 3 שנים לא מעידה על זיכרון לטווח ארוך – בטח שלא כמו הקבוצה ההיא של אריגו סאקי בסוף שנות ה-80, שגרפה שני גביעי אירופה רצופים.
מקרן השקעות אחת למשקיע זר פחות איכותי אחר, דרך בעיות ניהול ובעלות שנמשכות כבר שנים ארוכות לא בטוח לאן המועדון מתקדם. כעת, מצאה עצמה הקבוצה במקום השמיני בסרייה א’ האיטלקית, ועומדת בפני חשש כלכלי נוסף מאי עלייה לתחרויות האירופיות השונות בעונה הבאה.

צילום: Shutterstock / sbonsi
מצד שני, נראה שהיריבה העירונית דווקא נמצאת בתקופה טובה בהרבה, מה שפסיכולוגית בוודאי משפיע על שחקני מילאן על כר הדשא. עם הגעה שנייה לגמר ליגת האלופות בארבע שנים, ושתי זכיות סופר קופה בכיס, היא מבססת את מעמדה כשליטה של "בירת איטליה הצפונית”. הדבר ניכר מאוד גם בכוכבים שמנהיגים את הקבוצה תקופה לא מעטה כמו לאוטרו מרטינז, בארלה, בסטוני, וכו’, ושהשפעתם על הקבוצה מורגשת מאוד.
מילאן מאז ועד היום
נראה שהכיסופים למילאן ההיא – הגדולה והמוחצת לא יתממשו בשנים הקרובות, בגלל כל מיני בעיות טכניות אצל ההנהלות השונות שאינן מתפקדות בצורה חלקה מספיק – הן מבחינה כספית והן מבחינה מקצועית. נראה עוד יותר, שמילאן הופכת להיות שם נוסטלגי ולא יותר מכך, זאת בהתחשב בעובדה שהפערים בין הליגה האיטלקית לאלו של אנגליה וספרד הולכים וגדלים עם השנים, וקבוצות באמצע טבלה בליגה האנגלית כדוגמת אסטון וילה, ברייטון וווסטהאם מציגות תקציבים גבוהים יותר משל מילאן.
צריך לזכור שבעבר מילאן הייתה אחת הקבוצות העשירות בעולם למעלה מ-20 שנים. למעשה, מאז רכישתו של סיליביו ברלוסקוני (שהיה גם ראש ממשלת איטליה) את הקבוצה בשנת 1986, עמדה מילאן בגאון לצד המועדונים העשירים באירופה כדוגמת ריאל מדריד, מנצ’סטר יונייטד, יובנטוס, באיירן מינכן וברצלונה. הטייקון האיטלקי החליט לקנות את הקבוצה שנים בודדות לאחר שתי ירידות ליגה בשנים 1980 – ירידה עקב פרשיית השחיתות המפורסמת שידועה בשם ה"טוטונרו", וירידה נוספת בשנת 1982 – בשל הידרדרות מקצועית של המועדון.
בשונה, נראה שמהצניחה הכלכלית והניהולית כיום לא תצליח להרים את ראשה מהמים כל כך מהר. כנאמר, חוסר יציבות לטווח ארוך של בעלים שונים ומדיניות כלכלית זהירה פעם אחר פעם פגעו ביכולת הקבוצה להתחרות עם ענקיות הכדורגל של היום, והבשורות היותר קשות הן, כי נראה שהצניחה מטה של הרוסונרי עוד בשלביה הראשונים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו